Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język
Portale internetowe Kissdigital.pl - rozwiązania mobilne Kofeina sklep
Projekt, budowa i promocja - budujemy kompleksowo portale internetowe w oparciu o Drupal. Zaawansowane aplikacje mobilne - bogate portfolio. Dostarczamy czystą kofeinę, z której możesz sam przygotować "energetyka" takiego jak lubisz.




J.A.R.V.I.S
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
Kubex52
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 25

 0     0    
1   19-07-2013, 15:06   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam.

Za pewne większość z Was oglądała serię filmów, pt. "Iron Man". Pomocą Tonego Starka był J.A.R.V.I.S., który był jego prawą ręką. Otóż był to program w jego zbroi, który działał głosowo. Był on tak inteligentny jak człowiek. Podam przykład jego działania: Tony Stark chciał lecieć do Londynu, tu i tu, po to i po to, a J.A.R.V.I.S. już wszystko robił 1 Więcej o filmowym J.A.R.V.I.S.ie tutaj.

Jak miałoby to wyglądać w formie programu komputerowego? Otóż to. Właśnie nad tym pracuję 1 J.A.R.V.I.S byłby uniwersalnym programem do wszystkiego! Załóżmy wpisujesz komendę: "pobierz torrent windows 8.1", a program już uruchamia pobieranie Windowsa 8.1 w odpowiednim programie. Niestety to jest, tylko wizja, bo rzeczywistość wygląda inaczej...
Nie potrafię programować. Na bieżąco czerpię wiedzę z jakiś poradników albo robię wszystko intuicyjnie co o dziwo wychodzi. Do kompilowania używam Visual Studio 2013 Preview. Program ten doczekał się już wielu wydań, ale były one dostępne, tylko w bardzo wąskim gronie testerów. Teraz gdy świat ujrzeć na wersja 0.4 - postanowiłem się także podzielić nią w szerszym gronie 1

J.A.R.V.I.S 0.4 pre-alfa

resim

Funkcje
Poczta - pod tą funkcją kryje się lista najpopularniejszych poczt elektronicznych. Klikając na jedną z opcji, J.A.R.V.I.S przenosi nas na tą pocztę w domyślnej przeglądarce internetowej.
Wyłączanie - dzięki tej opcji możemy ustawić czas po którym komputer się sam wyłączy. W wersji pre-alfa jest, tylko opcja wyłączenia po minucie. Już w pełnej wersji alfa będzie można wybrać czas do pięciu godzin co trzydzieści sekund. Najlepszym rozwiązaniem byłoby pole tekstowe w którym wpisywałoby się czas po którym komputer by się wyłączał, ale nie potrafię jeszcze tego zrobić.
Odtwarzanie - ta funkcja posłuży do zdalnego uruchamiania plików (póki co tylko multimediów). W tej wersji funkcja ta w ogóle nie działa. Będzie dostępna dopiero w pełnej wersji 0.4.
Informacje - pole z podaną wersją i autorem programu.
Wizja następnych wersji
0.4 alfa: Więcej opcji czasowych wyłączenia komputera (co 30 minut, aż do 5 godzin).
0.4: Działająca funkcja "Odtwarzanie".
0.5: Uruchamianie wraz z systemem.
0.6: Wpisywanie liczb, zamiast wybierania z listy "Wyłączanie".
0.7: Automatyczne aktualizacje.

P.S.
Wiecie może jak stworzyć aplikacje ModernUI?
raximus
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 29

 0     0    
2   19-07-2013, 15:12   
Edytuj ten post      Cytuj     
Wiemy 2 Temat rzeka. Skoro masz już VS 2013, to stwórz nowy projekt App Store.
Kubex52
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 25

 0     0    
3   19-07-2013, 15:26   
Edytuj ten post      Cytuj     
J.A.R.V.I.S 0.4 alfa

resim

Co nowego?
Wyłączanie - Więcej opcji czasowych wyłączenia komputera (co 30 minut, aż do 5 godzin).

raximus napisał(a):Wiemy 2 Temat rzeka. Skoro masz już VS 2013, to stwórz nowy projekt App Store.

Nie mogę znaleźć właśnie takiej opcji... Po wpisaniu w wyszukiwarce, także nic nie znalazło.

Kod:
Private Sub OdtwarzanieToolStripMenuItem_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles OdtwarzanieToolStripMenuItem.Click
        OpenFileDialog1.Filter = "All Files | *.*"
        If OpenFileDialog1.ShowDialog = DialogResult.OK Then System.Diagnostics.Process.Start()
End Sub

Co teraz mam wpisać między nawiasy (System.Diagnostics.Process.Start), żeby teraz wybrany plik był uruchamiany?
Kubex52
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 25

 0     0    
4   20-07-2013, 18:03   
Edytuj ten post      Cytuj     
J.A.R.V.I.S 0.4

resim

Co nowego?
Wyłączanie - teraz można wpisać sekundy, po których komputer ma się wyłączyć! Po wybraniu tej opcji pojawi się komunikat potwierdzający wybór.
Odtwarzanie - ta funkcja została trwale usunięta z programu. Nie potrafię nadać jej odpowiedniego kodu, który uruchamiał by zaznaczone pliki.
Informacje - dodano wskazówkę pomagającą przy ustawianiu programu na program uruchamiający się wraz z systemem.
Aktualizacje - zupełnie nowa funkcja! Pokazuje ona twoją wersję oprogramowania i datę jej opublikowania, a następnie przenosi Cię do strony internetowej z aktualną wersją.
lukezaa
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 46

 0     0    
5   20-07-2013, 18:14   
Edytuj ten post      Cytuj     
Nie polecam ci Visual Basica. C# jest lepszy.
Kubex52
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 25

 0     0    
6   20-07-2013, 21:55   
Edytuj ten post      Cytuj     
lukezaa napisał(a):Nie polecam ci Visual Basica. C# jest lepszy.

Dlaczego?

P.S.
Szukam najprostszego języka, ze względu na to, iż jestem strasznym amatorem 5
lukezaa
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 46

 0     0    
7   20-07-2013, 22:39   
Edytuj ten post      Cytuj     
Programuje sobie dla hobby w C# od x czasu i uważam VB za język jakieś zło! Tylko COBOL jest gorszy.
Kubex52
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 25

 0     0    
8   21-07-2013, 17:04   
Edytuj ten post      Cytuj     
J.A.R.V.I.S 0.4.1

resim

Co nowego?
Wyłączanie - teraz można wpisać sekundy, minuty i godziny po których komputer zostanie wyłączony!
Play3rPL
Użytkownik
Offline

Reputacja: 3

 0     0    
9   21-07-2013, 18:35   
Edytuj ten post      Cytuj     
@Pan Ciemności ma rację. C# nie jest znowu taki trudny, a niezwykle fajny. Jest on na liście moich ulubionych języków 1
Jak będziesz rozwijał program, co może potrwać długi okres czasu, może z tego urosnąć naprawdę dojrzały owoc 1 W razie problemów, możesz pisać na PW. Chętnie pomogę i wesprze inicjatywę 2
Kubex52
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 25

 0     0    
10   22-07-2013, 12:12   
Edytuj ten post      Cytuj     
J.A.R.V.I.S 0.4.2

resim

Co nowego?
Wyłączanie - poprawiono wielkość pól tekstowych i naprawiono błąd z tym, że nie można było nic wpisywać w pole tekstowe.





Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa ▪ Apartamenty w Kościelisku ▪ Szkolenia dla farmaceutów ▪ Optyka myśliwska

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2017 MyBB Group
Biznes-Host