Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Tonery i tusze do drukarek Notariusz Katowice Adwokat Katowice





Lumia 830
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
michal.s
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   05-07-2016, 09:36   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam,

posiadam Lumię 830 z WP 8.1 Update 2 (Denim). Od co najmniej pół roku borykam się z problemem zużycia baterii. Telefon kupiłem na jesieni 2014 r. i na początku bateria z włączonymi "bajerami" (aplikacje w tle, internet), bateria trzymała spokojnie 2 dni, w porywach do 3 dni. Jakiś czas temu bateria zaczynała trzymać tylko +/- 24h. Wyłączyłem wszystko co zużywało zasoby energii, czyli wszystkie aplikacje działające w tle (facebook, wtyczka z pogodą, itp.), ograniczyłem dostęp do danych (tylko kiedy potrzeba), bateria w trybie oszczędnym, a mimo to dalej coś pochłania energię. Zainwestowałem nawet w nową (oryginalną) baterię - nic to nie dało. Jak wszystko wyłączę, łącznie z transmisją danych, telefon w trybie oszczędzania, to osiągnę wynik 1,5 dnia, a czasami ładując na noc, rano było już 40%. Telefon kupiłem w sklepie, więc aktualizację mam na bieżąco (akurat nic nie ma do pobrania) i telefon nie jest obranodwany softem operatora. Nie instaluję na telefonie zbędnych i niewiadomego pochodzenia aplikacji.
Drugi problem to mikrofon... rozmówcy skarżą się, że jak trochę niżej od ust trzymam aparat to słabo mnie słychać. Rozmawiałem w serwisie Nokii, i stwierdzili, że pierwszy raz o czymś takim słyszeli. Nie wiem, czy to ściema, bo słyszałem, że problem z mikrofonem mają Lumie 820.

Czy ktoś z forumowiczów miał już takie przypadki?

Gwarancję mam do jesieni, ale podejrzewam, że serwis przywróci dane fabryczne, zainstaluje wszystkie aktualizacje WP, i na tym sprawa się zakończy.
GoOx
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 99

 0     0    
2   05-07-2016, 17:00   
Edytuj ten post      Cytuj     
Hmm, to znacznie od tego co zrobił by serwis. Przywróć ustawienia fabryczne, jeśli to nic nie da będzie to prawdopodobnie wada płyty głównej, choć wtedy działoby się tak od początku.

Przywrócenie ustawień fabrycznych powinno załatwić sprawę.




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Polecamy doskonały Program Magazynowy LoMag

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2018 MyBB Group
Biznes-Host