Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Tonery i tusze do drukarek Notariusz Katowice Adwokat Katowice





Mam problem z dźwiękiem w Lenovo Z710.
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
dratt
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   21-02-2016, 12:24   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam wszystkich.

Problem jak w tytule - po aktualizacji Windowsa z 8.1 do 10 przestały działać profile w DHT choć on sam działa, a przynajmniej udaje. Oczywiście reinstalowałem sterowniki audio (IDT) i Dolby ale bez efektu. Dziś zauważyłem ponadto, że korektor w IDT Audio Manager również pozostaje bez wpływu na dźwięk. Sterownik jest, przynajmniej tak piszą na stronie Lenovo, kompatybilny z 10-tką, więc może mam coś skopane w systemie? Nie chce mi się na razie stawiać na nowo systemu (robiłem tylko upgrade) i może ktoś miał taki problem a go rozwiązał.

Korektory w odtwarzaczach co prawda pomagają, ale dźwięk po przepuszczeniu przez DHT był naprawdę miły dla ucha i trochę go brakuje.

Za ewentualne porady dziękuję.


Znalazłem już przyczynę problemu.

Otóż zarówno Aimp jak i PotPlayer miały ustawione w opcjach audio wyjście Wasapi (sam tak kiedyś ustawiłem1). Po zmianie na DirectSound profile w Dolby Home Theater działają prawidłowo, tak samo IDT Audio Manager - bo teraz oczywiście dźwięk przechodzi do głośników za ich pośrednictwem.


Temat więc zamknięty. Na pocieszenie mam tylko fakt, że sam na to wpadłem.

Tadek




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2017 MyBB Group
Biznes-Host