Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Notariusz Katowice





Nie mogę zainstalować Windowsa 10
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
wojtek9972
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   26-09-2015, 14:26   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam, mam problem ponieważ za każdym razem jak próbuję zaktualizować swojego Windowsa 7 do 10, to początkowo przebiega wszystko normalnie, aż do momentu pojawienia się na ekranie niebieskiego logo Windowsa. Od tego momentu przez około 20 minut wyświetla się te logo, a następnie laptop sam się wyłącza. Gdy uruchomię go ponownie, to wraca stary system Windows 7 i pojawia się komunikat cyt: instalacja nie powiodła się w fazie SAPE OS - podczas operacji wystąpił błąd BOOT. I tak za każdym razem. Mój laptop to Samsung RC 710. Instalacja z Pendrive tak samo. Bardzo proszę o pomoc.
Marynarz
Ekspert
Offline

Reputacja: 459

 0     0    
2   27-09-2015, 14:48   
Edytuj ten post      Cytuj     
no cóż, proponuję zgrać najważniejsze pliki na jakiś nośnik zewnętrzny. Następnie odpalić Samsung recovery aby przywrócić "fabryczny stan Windows 7" na twoim kompie.
Następnie (można pominąć pobieranie aktualizacji dla siódemki) odpalić instalator Windows 10 (płyta, pendrive - na czym masz) i zrobić aktualizację do 10. Podczas aktualizacji proponuję wybrać opcję "nie zachowuj niczego" i w ten sposób uaktualni Tobie do czystego Windows 10 1 jednocześnie wywalając cały śmietnik zbędnego softu od Samsunga 5
wojtek9972
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
3   27-09-2015, 16:18   
Edytuj ten post      Cytuj     
Właśnie tak zrobiłem i to nic nie dało. Taki sam komunikat i w tym samym momencie jak opisywałem wyżej. Może ktoś wie czy wymiana karty sieciowej na inną by coś dała? Bo wydaje mi się że gdzieś czytałem, że Windows 10 nie wspiera kart Broadcom 802.11n, a taką mam. Ale nie wiem czy to prawda i nie chcę niepotrzebnie wydawać kasy na drugą kartę. A może ktoś z was ma taką kartę i udało mu się zaktualizować do 10 ?
Marynarz
Ekspert
Offline

Reputacja: 459

 0     0    
4   27-09-2015, 16:46   
Edytuj ten post      Cytuj     
no to dziwne, bo ostatnio w firmie robiłem dla klienta dokładnie taki model laptopa .. tzn. aktualizowałem do 10 i z tego co pamiętam taka właśnie karta sieciowa siedziała, nie było problemu .
wojtek9972
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
5   27-09-2015, 22:43   
Edytuj ten post      Cytuj     
To znaczy, że karta jest OK. W takim razie nadal proszę o pomoc.
wojtek9972
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
6   29-09-2015, 14:19   
Edytuj ten post      Cytuj     
Potwierdzam, na 100 % winna jest karta sieciowa. Dzisiaj wymontowałem kartę i wszystko wgrało mi się bezbłędnie. Niestety gdy włożyłem ją ponownie to po włączaniu laptopa znowu niebieskie logo Windows i dalej już nie przechodzi. Musiałem wrócić do Windows 7 i jest OK. Teraz mam dwie możliwości, albo kupić inną kartę wifi (ale jaką ?) albo czekać na jakąś aktualizację.




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2018 MyBB Group
Biznes-Host