Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język
Portale internetowe Kissdigital.pl - rozwiązania mobilne Kofeina sklep
Projekt, budowa i promocja - budujemy kompleksowo portale internetowe w oparciu o Drupal. Zaawansowane aplikacje mobilne - bogate portfolio. Dostarczamy czystą kofeinę, z której możesz sam przygotować "energetyka" takiego jak lubisz.




Problem z internetem
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
tomekh12
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 25

 0     0    
1   30-07-2013, 15:05   
Edytuj ten post     
Witam, mam problem z internetem w Windows Vista. Otóż, gdy łączę się ze swoją siecią Wi-Fi, otrzymuję komunikat "Sieć niezidentyfikowana", macie tutaj okno Centrum sieci i udostępniania:

   

Jak podłączę kabel sieciowy z modemu bezpośrednio do komputera to jest to samo.

Router: D-Link DIR-501
Karta Wi-Fi: Atheros AR5005G

Szybko coś poradźcie. Jeszcze tylko 2 dni do aktywacji systemu Windows.
sniff
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 31

 0     0    
2   30-07-2013, 15:10   
Edytuj ten post     
Czy jak podłączysz inne urządzenia do routera to masz internet, czy nie ma tylko na tym kompie?
Czy sterowniki do kart sieciowych są zainstalowane?
Sprawdź ustawienia routera czy prawidłowo rozdaje adresy
Sprawdź czy komp dostaje prawidłowe adresy
Co do aktywacji to możesz to zrobić też telefonicznie.
tomekh12
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 25

 0     0    
3   30-07-2013, 15:38   
Edytuj ten post     
(30-07-2013, 15:10)sniff napisał(a): Czy jak podłączysz inne urządzenia do routera to masz internet, czy nie ma tylko na tym kompie?
Czy sterowniki do kart sieciowych są zainstalowane?
Sprawdź ustawienia routera czy prawidłowo rozdaje adresy
Sprawdź czy komp dostaje prawidłowe adresy
Co do aktywacji to możesz to zrobić też telefonicznie.

Internetu nie mam tylko na tym kompie
Sterowniki do kart sieciowych są najnowsze (sterownik Wi-Fi prosto ze strony atheros.cz) instalowany przez Menedżer urządzeń, internet był jak udostępniałem z telefonu pakiet internetowy i telefon był jako router, przez internet z telefonu aktywowałem system, a router wszystko prawidłowo rozdaje.
sniff
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 31

 0     0    
4   30-07-2013, 16:28   
Edytuj ten post     
To teraz zrób taki test i daj wynik
odpal CMD i wpisz

ping 8.8.8.8
a potem
ping http://www.google.pl tylko bez tego http://
tomekh12
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 25

 0     0    
5   30-07-2013, 17:27   
Edytuj ten post     
(30-07-2013, 16:28)sniff napisał(a): To teraz zrób taki test i daj wynik
odpal CMD i wpisz

ping 8.8.8.8
a potem
ping http://www.google.pl tylko bez tego http://

Proszę bardzo:

Badanie 8.8.8.8 z 32 bajtami danych:
Odpowiedź z 192.168.0.103: Host docelowy jest nieosiągalny.
Odpowiedź z 192.168.0.103: Host docelowy jest nieosiągalny.
Odpowiedź z 192.168.0.103: Host docelowy jest nieosiągalny.
Odpowiedź z 192.168.0.103: Host docelowy jest nieosiągalny.

Statystyka badania ping dla 8.8.8.8:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),

C:\Users\nazwa>ping http://www.google.pl
Żądanie polecenia ping nie może znaleźć hosta http://www.google.pl. Sprawdź nazwę i pon
ów próbę.

Wpisywane bez http://
sniff
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 31

 0     0    
6   31-07-2013, 10:19   
Edytuj ten post     
to teraz połącz komputer z routerem, najpierw po wifi a potem kablem
odpal cmd i wpisz
ipconfig
raz dla połączenia wifi i drugi raz dla połączenia kablem i daj odpowiedzi
jamot
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 22

 0     0    
7   31-07-2013, 10:46   
Edytuj ten post     
tomekh12
A może zrób tak:
Podepnij kompa kablem.
Wejdź w menadżera urządzeń, na liście odszukaj swoją kartę sieciową,
Kliknij na niej i ją odinstaluj, restart komputera.
Po ponownym uruchomieniu karta ci się zainstaluje.
Sprawdź czy masz net-jak tak to wgraj stery od wi-fi i wszystko powinno śmigać.
Nie zaszkodzi spróbować.
tomekh12
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 25

 0     0    
8   31-07-2013, 12:10   
Edytuj ten post     
@sniff

Proszę bardzo:

1. Wi-Fi

Konfiguracja IP systemu Windows


Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::380e:f644:cd6b:d1bd%14
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.102
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 3:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 6:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

2. Kabel sieciowy

Konfiguracja IP systemu Windows


Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::380e:f644:cd6b:d1bd%14
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.102
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 3:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

Karta tunelowa Połączenie lokalne* 6:

Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Sufiks DNS konkretnego połączenia :

@jamot

Odinstalowanie i zainstalowanie sterownika nic nie dało.

Zresetowałem router do ustawień fabrycznych i od nowa go skonfigurowałem, nic nie dało
jamot
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 22

 0     0    
9   31-07-2013, 13:59   
Edytuj ten post     
tomekh12 napisał(a):Odinstalowanie i zainstalowanie sterownika
Nie sterownika a całą kartę sieciową.

resim

A zerknij jeszcze Wybieranie lokalizacji sieci Windows Vista
tomekh12
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 25

 0     0    
10   31-07-2013, 14:42   
Edytuj ten post     
Cytat:Nie sterownika a całą kartę sieciową.

A zerknij jeszcze Wybieranie lokalizacji sieci Windows Vista

Robiłem tak jak mi kazałeś (bo jednak odinstalowałem kartę sieciową) i nic nie dało, komputer nawet nie wykrywa kabla sieciowego (chyba port sieciowy jest zepsuty bo sterownik jest), a jeśli w telefonie uruchomiłem Tethering (udostępnianie pakietu internetowego), wtedy telefon zamienił się w router, połączyłem się z tym internetem z telefonu i był normalnie internet i BTW przez ten internet z telefonu aktywowałem system Windows.




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa ▪ Apartamenty w Kościelisku ▪ Szkolenia dla farmaceutów ▪ Optyka myśliwska

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2017 MyBB Group
Biznes-Host