Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Notariusz Katowice





Problem z obrazem w komputerze stacjonarnym
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
badumts
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 26

 0     0    
1   10-07-2015, 12:13   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam! Mam komputer stacjonarny, który uruchamia się, ale nie podaje obrazu. Sprawdziłem inny monitor oraz inną kartę graficzną i dalej to samo. Różnica jest tylko w tym, że na pierwotnej karcie po podłączeniu kabla jest napis sprawdź przewód sygnałowy, a na drugiej już tego nie ma, po prostu jest w trybie oszczędzania. Przed całym problemem brakło prądu. Co może być przyczyną?
PS: Na innym zasilaczu problem nadal występuje.
Andrzej.K
Moderator
Offline

Reputacja: 313

 0     0    
2   10-07-2015, 12:19   
Edytuj ten post      Cytuj     
Problem występuje po uruchomieniu systemu ??? Czy komunikatów BIOSu też już nie widać ???
Czu próby innej karty/monitora używały tego samego kabla ???
badumts
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 26

 0     0    
3   10-07-2015, 12:39   
Edytuj ten post      Cytuj     
Próby były na osobnych kablach. Od razu po włączeniu komputera na ekranie nic się nie ukazuje. Żadnych sygnałów dźwiękowych.
Andrzej.K
Moderator
Offline

Reputacja: 313

 0     0    
4   10-07-2015, 12:57   
Edytuj ten post      Cytuj     
badumts napisał(a):Żadnych sygnałów dźwiękowych.
Głośniczek działa ??? Wcześniej był pojedynczy BIP przy włączaniu ???
Jeśli wcześniej był BIP - spróbuj uruchomić go bez karty graficznej.
badumts
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 26

 0     0    
5   10-07-2015, 13:08   
Edytuj ten post      Cytuj     
Wcześniej jak działał nie było pikania. Bez karty tak samo.
Andrzej.K
Moderator
Offline

Reputacja: 313

 0     0    
6   10-07-2015, 13:18   
Edytuj ten post      Cytuj     
Hmm... jak nie było pikania to tak samo 2
Looknij, czy masz dobrze podłączony głośniczek... liczę na jakieś pikanie, które oznaczałoby błąd karty graficznej.
Bez pikania nie wiemy czy BIOS w ogóle przechodzi przez SelfTest... w ciemno spróbowałbym jeszcze reset ustawień BIOSu
badumts
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 26

 0     0    
7   10-07-2015, 13:28   
Edytuj ten post      Cytuj     
Przełożyłem kartę z tego kompa co nie startuje do innego i tam jest w porządku. Resetowałem już BIOS. Może to płyta główna..
Andrzej.K
Moderator
Offline

Reputacja: 313

 0     0    
8   10-07-2015, 13:31   
Edytuj ten post      Cytuj     
badumts napisał(a):Może to płyta główna
No właśnie w tym kierunku kombinuje... gdybyś miał głośniczek można by posłuchać czy zgłasza jakiś błąd... brak karty graficznej powinna BIPać... brak błędów to pojedynczy BIP... całkowity brak BIPów oznacza zazwyczaj że BIOS nie podejmuje pracy - czyli problem z płytą główną.
badumts
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 26

 0     0    
9   10-07-2015, 17:53   
Edytuj ten post      Cytuj     
Sprawdziłem już inny monitor, kartę graficzną, zasilacz, ramy. Dowiedziałem się też, że w komputerze nie działały porty USB, więc biorę się chyba za płytę główną.




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2018 MyBB Group
Biznes-Host