Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Notariusz Katowice





Problem z wyszukiwaniem nowych aplikacji w Menu Start
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
Dyzson
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   10-04-2017, 11:06   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam.

Wczoraj przesiadłem się z Windows 7 na 10 i wszystko jest jak najbardziej w porządku poza jedną sprawą.
Mianowicie po formacie zainstalowałem kilka aplikacji zresetowałem PC i potem instalowałem resztę potrzebnych mi rzeczy.. Jednak zauważyłem, że nie mogę wyszukać w Menu Start aplikacji zainstalowanych po 1 rozruchu, tak samo mogę wyszukać aplikacje, których ikonek w menu start już dawno nie ma.

Wszystkie ikonki znajdują się w C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs i normalnie wyświetlają się na liście tak jak powinny, jednak szybkie wyszukiwanie absolutnie nie działa.
Mam podejrzenia co do indeksowania plików, jednak nie mam pojęcia jak to naprawić.

Usługa Windows Search jest włączona, Indeksowanie ustawiłem na oba Menu Starty oraz próbowałem odbugować indeks, niestety nic to nie dało. Co ciekawe kiedy kliknąłem na Rozwiązywanie problemów, pokazał się problem co do uprawnień katalogów Windows Search. Zmiana konta na Administratora nic nie zmienia.

Próbowałem:
- sfc /scannow
- dism /online /cleanup-image /restorehealth
- Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "(_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Jakieś pomysły jak to naprawić?

Załączone pliki

       
stens
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 60

 1     0    
2   10-04-2017, 12:11   
Edytuj ten post      Cytuj     
Jeszcze masz w "C:\Users\Twoje konto\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs"
Dyzson
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
3   10-04-2017, 12:15   
Edytuj ten post      Cytuj     
Są dodane oba, na SS widać, zresztą w tym o którym mówisz, nie ma prawie żadnych ikon
stens
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 60

 1     0    
4   10-04-2017, 12:24   
Edytuj ten post      Cytuj     
Aktualizowanie z 7 i 8.1 dają nieraz jakieś bugi. Ja bym polecał teraz "nadpisać "system, ściągnij sobie ISO  i otwórz w eksploratorze i uruchom setup. System się zaktualizuje, nic z programów nie stracisz.
Dyzson
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
5   10-04-2017, 12:30   
Edytuj ten post      Cytuj     
Właściwie to wykonałem czyściutką instalację z płyty, dlatego jestem zdziwiony, że coś nie bangla tak jak powinno.
Jeśli pobiorę sobie jakieś iso i zbootuje na pendriva, potem odpalę z poziomu Windowsu to nie stracę żadnych danych typu ustawienia programów, cookisy w chrome etc. ?
stens
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 60

 1     0    
6   10-04-2017, 13:06   
Edytuj ten post      Cytuj     
Nie, nie stracisz.
Tutaj masz podobny problem http://forum.centrumwindows.pl/Temat-Pro...windows-10
Dyzson
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
7   10-04-2017, 14:54   
Edytuj ten post      Cytuj     
Niestety nic to nie dało, dalej ten sam problem
stens
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 60

 0     0    
8   10-04-2017, 15:21   
Edytuj ten post      Cytuj     
A ISO pobrałeś z Microsoftu, czy masz inne.
Dyzson
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
9   10-04-2017, 15:32   
Edytuj ten post      Cytuj     
ISO jest oryginalne ze strony Microsoftu bez żadnych modyfikacji, mam wrażenie że po prostu coś spier***, mogłem usunąć jakiś folder albo funkcję tylko nie potrafię do tego dojść.. Nawet w folderze C:\Users\Dyzson\Searches wyświetlają się indeksy i wszystko jest okej, a w menu start nie mogę nic z tego wyszukać, jakby tylko menu start nie ładowało nowego indeksu
Chyba rozgryzłem część problemu, przypomniałem sobie, że nie potrzebnie wyczyściłem folder Packages, dokładniej C:\Users\Dyzson\AppData\Local\Packages\

Tylko nie mam pojęcia jak go przywrócić, nie zdarzyłem jeszcze zrobić kopii zapasowej.

Ps. Nie wiedziałem, że wiadomości się automatycznie nie łączą.

https://superuser.com/questions/950102/w...41#1182041
Niestety tylko nie mam skąd wziąść tych plików :/
stens
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 60

 0     0    
10   10-04-2017, 15:52   
Edytuj ten post      Cytuj     
Cóż się dziwić, jak systemowe foldery usuwasz. Zainstaluj "na czysto" i daj Windowsowi spokojnie popracować.




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2018 MyBB Group
Biznes-Host