Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Notariusz Katowice





Windows 10 build 10130 lagi
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
Luczkis
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   19-06-2015, 18:25   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam.

Mam problem, dziś zainstalowałem Windowsa 10 i od samego początku strasznie laguje- czy to używam spartana, czy windows store, czy chodze po plikach systemowych co chwile zdarzają się jakies przycięcia/ Miał może ktoś taki problem? Wie może ktoś czym to jest spowodowane?

Z góry dzięki,
Pozdrawiam.
fixiq
Użytkownik
Offline

Reputacja: 3

 0     0    
2   19-06-2015, 18:36   
Edytuj ten post      Cytuj     
Wypadałoby podać konfigurację sprzętową 2
Luczkis
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
3   19-06-2015, 18:43   
Edytuj ten post      Cytuj     
i3 3240
gigabyte gtx 660 OC
2x4gb RAM ddr3 1333Mhz
msi b75ma-e33
dysk WCD WD6400AAKS-22A7B2 (Western Digital 600gb)

Jeszcze dziś miałem windows 7 i wszystko działało... wgrałem najnowsze sterowniki nVidii do karty + do procesora
jam jest król
Użytkownik
Offline

Reputacja: 1

 0     0    
4   19-06-2015, 18:45   
Edytuj ten post      Cytuj     
System x64 czy x86?
Poza tym to dopiero wersja testowa za darmo, więc zdarzają się błędy. Jeśli zależy ci na płynnej pracy to wróć do W7.
Luczkis
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
5   19-06-2015, 18:48   
Edytuj ten post      Cytuj     
x64
Rozumiem, że błędy mogą być, ale chyba nikomu nie zdarzają się przycięcia aplikacji po 3-5 sekund 3. Nie cały system się zawiesza tylko ta aplikacja, mogę ja zminimalizować i wszysko działa. Niekiedy też teks pojawia się wolniej niż ja go wpisuje...
pionaj
Ekspert
Offline

Reputacja: 199

 0     0    
6   19-06-2015, 18:52   
Edytuj ten post      Cytuj     
(19-06-2015, 18:43)Luczkis napisał(a): wgrałem najnowsze sterowniki nVidii do karty + do procesora

a wgrałeś to do win 10 ? czy do win 7 1
bo jeżeli do win 10 i się chrzani to cofnij/odinstaluj zmiany
Luczkis
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
7   19-06-2015, 18:54   
Edytuj ten post      Cytuj     
Całkiem strzeliłem formata 1, zawsze mogę zainstalować spowrotem win 7, spróbuje odinstalować stero i zobaczyć, szczególnie proca, bo mam z płytki, więc na pewno nie przystosowane do Win 10

Nic to nie dało... Co ciekawe gry działają poprawnie (Heartstone oraz Heroes of the Storm wypróbowane) tylko aplikacje lagują...
fixiq
Użytkownik
Offline

Reputacja: 3

 0     0    
8   19-06-2015, 19:13   
Edytuj ten post      Cytuj     
To pytanie takie, czy od razu po instalacji zanim zainstalowałeś wszystkie sterowniki też taka przypadłość była?
Luczkis
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
9   19-06-2015, 19:16   
Edytuj ten post      Cytuj     
Cięzko stwierdzić, bo od razu je zainstalowałem...

Zainstalowałem opere i też śmiga- tylko aplikacje systemowe lagują.
fixiq
Użytkownik
Offline

Reputacja: 3

 0     0    
10   19-06-2015, 19:17   
Edytuj ten post      Cytuj     
Według mnie powinno się do czystego systemu instalować sterowniki po kolei, patrząc czy wydajność i praca systemu ulegają pogorszeniu. Jeśli ulegną pogorszeniu po którymś sterowniku to mamy winowajce 1




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2018 MyBB Group
Biznes-Host