Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język
Portale internetowe Kissdigital.pl - rozwiązania mobilne Kofeina sklep
Projekt, budowa i promocja - budujemy kompleksowo portale internetowe w oparciu o Drupal. Zaawansowane aplikacje mobilne - bogate portfolio. Dostarczamy czystą kofeinę, z której możesz sam przygotować "energetyka" takiego jak lubisz.




Windows 8: Źle wyświetlane strony w przeglądarkach internetowtych
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten temat
bad811
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   11-01-2013   21:57   
Witam,

Mam problem, z którym mimo prób- nie potrafię sobie poradzić.
Kupiłem tydzień temu laptopa, z windowsem 8. Pierwsze wrażenie pozytywne, więc postanowiłem zostawić ten system.
Po dniu, może dwóch pojawił się problem z przeglądarkami internetowymi.

Wygląda to tak jak w linkach:

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się na forum klikając tutaj.




Problemy sa z onetem, interią, wp, ogólnie dużą ilością serwisów.
Dodatkowo (może to istotne dla rozwiązania problemu) na jednej ze stron pojawiaja się taki komunikat:

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się na forum klikając tutaj.




Po odświeżeniu (jedno, czasem kilkukrotnym)- strona wyświetla się prawidłowo.

Jest to bardzo deprymujące.

Co próbowałem zrobić:

Najpierw wgrałem mozillę i na niej surfowałem. Kiedy pojawiły się problemy i reinstalacja przeglądarki nic nie dała, zainstalowałem chrome. Po jakimś czasie i z tą przeglądarką zaczęły się dziać. Potem jescze opera i to samo- na początku ok, po kilku, kilkunastu godzinach- zaczynają się strony krzaczyć.

Pomyślałem, że być może wina internetu (łącze się przez UPC i wi-fi z routera (ale na moim drugim, wysłużonym laptopie (z windows 7 co prawda) wszystko śmiga pięknie, strony się normalnie wyświetlają. Poza tym testy łącza na obu kompach wypadają ok. Pliki na moim nowym laptopie ściągają się z normalną prędkością. Internet więc wykluczyłem.

Doszedłem do wniosku, że może norton internet security blokuje coś. Wyłączyłem go więc, potem jeszcze odinstalowałem, instalując Avasta- beż żadnych efektów

Następnie zabrałem się za sterowniki karty graficznej (mam radeon hd 7670m)- okazało się, że mam najnowsze w wersji 8.982.6.0 (albo słabo szukam). Profilaktycznie więc tylko odinstalowałem kartę, po czym na nowo zainstalowałem sterowniki na nowo- i nic.

Następnie pobawiłem się z usuwaniem historii i ciasteczek z przeglądarki/przeglądarek. I tutaj, jeśli wyczyszczę ciasteczka, historię- przeglądarka zaczyna działać normalnie, ale po chwili (pół godziny? godzina?) wszystko wraca do normy, a raczej nienormalności.

Może zainstalowałem coś, co gryzie się z systemem? Ale oprócz programów typu thunderbird, word, download manager, jakieś gry ze slepu windowsowskiego i inne programy typowo użytkowe, a także kodeki do filmów- nie instalowałem nic, co mogło by zakłócić pracę komputera. No, jeszcze podzieliłem dysk na 2 partycje, za pomocą programu zamieszczonego już w windowsie.

Więcej pomysłów jako laik nie mam.

dlatego proszę o pomoc mądrzejszych ode mnie w tych sprawach 1

szkoda mi się będzie rozstawać z ósemką, choć początki mamy trudne, mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda się rozwiązać problem 1

Dane mojego laptopa:
Oprogramowanie
System operacyjny Windows 8 64 bit
Wersja językowa polski
Podzespoły
Procesor Intel Core i5 3gen 3210M 2,5 - 3,1 GHz
Liczba rdzeni 2
Pamięć podręczna CACHE 3 MB
Ekran 15,6'', WXGA 1366 x 768 pikseli (16:9)
Typ matrycy matowa, podświetlenie LED
Pamięć RAM 4 GB, DDR3, 1333 MHz
Dysk twardy 500 GB, SATA II
Grafika AMD Radeon HD 7670M + Intel HD Graphics 4000
Pamięć karty graficznej 2048 MB


Źródło:

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się na forum klikając tutaj.


pionaj
Ekspert
Offline

Reputacja: 198

 0     0    
2   11-01-2013   22:19   
a jak jest pod IE ...systemowym ?
bad811
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
3   11-01-2013   22:29   
na to nie wpadłem, od razu go odpiąłem od paska zadań. Właśnie zacząłem na nim przeglądać strony, na razie jest ok, ale jak mają się pojawić problemy, to pewnie za jakiś czas (do kilku godzin) podobnie jak w pozostałych przeglądarkach. Dam znać. A czy jak będzie ok, może to doprowadzić do jakiś konkretnych wniosków?
pionaj
Ekspert
Offline

Reputacja: 198

 0     0    
4   11-01-2013   23:03   
jaki dokładnie ten win8 ?
czy wgrałeś dostępne poprawki? 1
bad811
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
5   11-01-2013   23:09   
jaki? Taki jak był w laptopie- 64bit 1, oryginalny, jeśłi o to pytasz 1
wszystkie aktualizacje wgrywają się na bieżąco, takie jak system wykrywa- nic ponad to.
kapi55
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
6   12-01-2013   23:01   
kolego mam dokładnie ten sam problem co Ty. Pisałem już na tym forum o tym ale żadnej odpowiedzi nie dostałem , ja mam co dzień z każdą przeglądarką to samo . Zastanawiam się nad oddaniem sprzętu do sklepu , bo nie spełnia on swoich podstawowych funkcji.
Jak Tobie uda się coś zdziałać to daj znać.
slaby22
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
7   13-01-2013   22:57   
Też tak czasami mam. W moim wypadku wystarczy przeładowanie strony na nowo (przycisk odśwież, klawisz F5, kliknięcie w pasek adresu i enter). Po przeładowaniu strona wczytuje się normalnie i działa dobrze. Jest to jakiś błąd ale raczej systemu a nie sprzętu. Napisz o tym do Samsunga, ewentualnie do Microsoftu. Ale wątpię aby to było konieczne. Spróbuj czy odświeżanie załatwi problem, jeśli to tak to po prostu czasem będziesz musiał odświeżyć stronę i tyle.
Pozdrawiam
bad811
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
8   21-01-2013   20:40   
Witam ponownie,

Dzięki za porady.
Na internet explorer na razie tego problemu nie zaobserwowałem. Czy to jakaś wskazówka dla rozwiązania problemu?
Przypomnę, że mam operę, chrome, firefoxa. Zauważyłem, że po wyczyszczeniu cookie i historii przeglądania przez pewien czas jest ok, a potem znów się sypie. Jak się sypie, to przechodzę na inną przeglądarkę, tam działam aż się posypie, i przechodzą na kolejną. I tak w kółko. Strasznie denerwujące.

Nieraz muszę strone kilka razy odświeżyć, by było ok, także takie rozwiązanie mnie nie bawi, tym bardziej że bardzo wiele stron i podstron się błędnie ładuje.

W pewnym momencie wydawało mi się, że znalazłem winowajcę... Otóż zaraz po odpaleniu kompa zmieniłem kompozycję systemy windows na taką dostępną do pobrania na stronie windows (jakieś klasyczne amerykańskie samochody). Jak wiemy kompozycja zmienia nie tylko pulpit, ale jeszcze sporo dupereli, więc postanowiłem wrócić do tej, która była- samsungowskiej. I dwa-trzy dni wszystkie przeglądarki działały bez zarzutu!

Myślałem już, by podzielić się z resztą na tym forum o moim odkryciu, ale nagle znów się zaczęło sypać.
Do tych, co mają to samo:

1. Jakie macie karty graficzne?
2. Czy pada Wam czasem na chwilę sterownik ekranu?
3. Czy macie tak czasem, ze otwieracie przeglądarkę, albo klikacie w link i przeglądarka sie nie uruchamia? (dopiero restart kompa załatwia sprawę)?
4. Czy zmienialiście kompozycję windows? (jeśli zmienialiście, to zmieńcie na windowsowską, w przeglądarkach usuńcie cookie i hisotorię i odpalcie kompa na nowo- opiszcie czy to coś dało)

Nie odpuszczę 1
kapi55
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
9   21-01-2013   21:55   
1. Ja mam grafikę GF gt620
2. sterownik ekranu nie pokazywał nigdy żadnych błędów
3. nie
4. ja też na początku zmieniłem na jakąś windowsowską ale później po recovery już nie zmieniałem.

obecnie mozilla działa normalnie ale w ciągu dnia ze 3 razy głupieje.

Ja podejrzewam tylko i wyłącznie winę 8ki. przez wiele lat miałem różne komputery i systemy microsoftu i nigdy nie miałem takich problemów jak z 8ką.
andrzej janusz
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
10   27-01-2013   11:35   
Mam dokładnie taką samą sytuację. Nie ukrywam, że irytuje mnie to strasznie. Czasem jest tak, że do prawie każdej strony muszę podchodzić dwa razy, muszę wciskać F5, żeby cokolwiek zobaczyć. Próbowałem już wielu rzeczy, ale ciągle nic, już tracę pomysły co może być przyczyną...

Zauważyłem ciekawą rzecz wchodząc na stronę mistrzowie.org, że poprawnie wyświetlane są wszystkie nowe obrazki, ale po zjechaniu trochę na dół i dojściu do obrazków starszych, które oglądałem np. dzień wcześniej, one już są niewidoczne, wyskakuje błąd i trzeba kolejne F5, aby je zobaczyć. dziwne.




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten temat: 2 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa ▪ Apartamenty w Kościelisku ▪ Szkolenia dla farmaceutów ▪ Youboost Łukasz Wudyka

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Tłumaczenie © 2007-2014 Polski support MyBB
Skrypt forum MyBB, © 2002-2016 MyBB Group
Biznes-Host