Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język
Portale internetowe Kissdigital.pl - rozwiązania mobilne Kofeina sklep
Projekt, budowa i promocja - budujemy kompleksowo portale internetowe w oparciu o Drupal. Zaawansowane aplikacje mobilne - bogate portfolio. Dostarczamy czystą kofeinę, z której możesz sam przygotować "energetyka" takiego jak lubisz.




Windows 8.1: Brak dźwięku w filmach.
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
marsic
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   18-10-2013, 19:31   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam.
Dzisiaj zaktualizowałem wersję systemu do Windowsa 8.1. Wszystko pięknie, tylko nie mam dźwięku w żadnym filmie, odtwarzanym przez jakikolwiek player. Zarówno filmy nagrane telefonem, w formacie mp4, jak i każdy film w innym formacie, który wymaga dodatkowych kodeków. Używam kodeków Matroska CCCP. Uaktualniłem je. Dźwięk systemowy działa. Odtwarzacze muzyczne działają, youtube itp również działa.
Dlatego skłaniam się ku problemowi z kodekami.
Czy to jest znany problem? Może znane jest rozwiązanie?

Dziękuję z góry za pomoc!
Black
Ekspert
Offline

Reputacja: 318

 0     0    
2   18-10-2013, 19:40   
Edytuj ten post      Cytuj     
Zainstaluj paczkę kodeków k-lite, działają bezproblemowo.
marsic
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
3   18-10-2013, 20:41   
Edytuj ten post      Cytuj     
Niestety nie pomogło. Ciągle brak dźwięku w filmach.
Sterowniki do mojego SB Audigy aktualne. Wszędzie indziej dźwięk jest.
Tylko filmy...
Solomos
Użytkownik
Offline

Reputacja: 6

 0     0    
4   18-10-2013, 21:31   
Edytuj ten post      Cytuj     
U mnie po aktualizacji Firefox uruchamiał się dobre 15 s, przeglądarka zdjęć też bardzo długo się uruchamiała, no i długo ładowały się filmy w Media Player Clasic. Zainstalowałem jeszcze raz Windows 8 na czysto i zaraz po instalacji zrobiłem aktualizację do Windows 8.1. Końcowy efekt po instalacji wszystkich programów i danych śmiga jak ta lala.
marsic
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
5   18-10-2013, 21:36   
Edytuj ten post      Cytuj     
Jest gorzej niż myślałem. Odpaliłem grę (Battlefielda 3) i tam też nie ma dźwięku. W systemie dźwięk działa jak należy. Tylko, że to znaczy, że to raczej nie jest problem kodeków...

edit: Pośpieszyłem się w poprzednich postach. Winamp również nie działa ...

EDIT2: NAPRAWIŁEM. Sterowniki od Audigy byłe aktualne, ale upgrade Windowsa coś namieszał w ustawieniach. Po wejściu panel kontrolny sound blaster i przywróceniu domyślnych ustawień, potem ustawieniu wszystkiego tak jak było, POMOGŁO. W filmach już mam dźwięk. Mam nadzieję, że to koniec problemów.

Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich 1




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa ▪ Apartamenty w Kościelisku ▪ Szkolenia dla farmaceutów ▪ Youboost Łukasz Wudyka

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2017 MyBB Group
Biznes-Host