Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Tonery i tusze do drukarek Notariusz Katowice Adwokat Katowice





Windows 8.1: Lenovo Z500 nie mogę zmienić jasności ekranu
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
Maćko
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   28-10-2013, 19:46   
Edytuj ten post     
Tak jak w temacie. Włączyłem laptopa i ekran był dość jasny, powiedzmy na 50% jednak nadal było dla mnie za ciemno, więc wcisnąłem klawisz f12, który odpowiada za zwiększanie jasności i nagle ekran ustawił się na najciemniejszą możliwość. Nie da się tego zmienić żadnym suwakiem, przyciskiem...restart nawet nie pomaga.. System to windows 8.1, pomożecie? 1

ps. Zainstalowane najnowsze sterowniki od nvidii
Marynarz
Ekspert
Offline

Reputacja: 459

 0     0    
2   28-10-2013, 20:54   
Edytuj ten post     
a skąd wiesz że to akurat Nvidia ?

Prawie każdy nowoczesny procek ma zintegrowaną kartę graficzną Intel... może to tutaj leży problem. Zobacz w menadżera urządzeń i powiedz ile ma kart graficznych.

Bo jak 2 to w trybie 2D (czyli pulpit, modern ui) na 100% działa właśnie ta integra intela i to ona odpowiada za ustawienia jasności.

Zajrzyj na stronę Lenovo i zobacz sterowniki dla dualnych układów grafik i zainstaluj (bo miałem podobny problem na serwisie - gościu po prostu zainstalował sterowniki nvidia z lenovo ale te dla 1 układu graficznego a nie dla przełączalnych układów).

o...
Maćko
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
3   28-10-2013, 21:28   
Edytuj ten post     
No tak, oczywiście że mam 2 karty graficzne. Pobieram teraz jakieś sterowniki ze strony lenovo, oby zadziałały :/


pobralo mi sterowniki nividii ze strony lenovo i nic nie pomogło
Marynarz
Ekspert
Offline

Reputacja: 459

 0     0    
4   28-10-2013, 22:57   
Edytuj ten post     
ale ile masz tam wersji ??? bo zapewne 2... jakby znał dokładny model lapka to bym zobaczył sam...

dobra coś tam znalazłem... ale teraz jest jeden zonk, najpierw trzeba zainstalować te do intela, (z tego co pamiętam to wymagany jest restart) a po restarcie dopiero nvidia...

spróbuj odinstalować obydwie karty przez menadżera urządzeń z usunięciem oprogramowania i wykonaj restart, daj Windows aby wykrył sobie jakieś grafiki, restart...

i dopiero instalka właściwych.
Maćko
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
5   30-10-2013, 13:49   
Edytuj ten post     
Model lapka jest w temacie 2
No to tak, znalazłem sterowniki intelowskie, które zainstalowałem i wszystko już działa, temat można zamknąć 1
Marynarz
Ekspert
Offline

Reputacja: 459

 0     0    
6   30-10-2013, 13:51   
Edytuj ten post     
No to super że mogliśmy pomóc 1

Zamykam.




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2017 MyBB Group
Biznes-Host