Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Notariusz Katowice





Windows 8.1: Problem z grafiką
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
randy_katana
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   30-08-2014, 15:11   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam !
Mój problem dotyczy nowo zakupionwego sprzętu :
HP Pavilion 17-f040sw Windows 8.1
Intel Core i7 4gen 4510U 2 - 3,1 GHz
8gb
Grafika: nVidia GeForce 840M + Intel HD Graphics 4400

Sprzęt posiadam od trzech dni i szukam rozwiązania problemu związanego z grafiką. Mianowicie jako fan gry WOT chcialem kupic sobie troszke lepszego laptopka zeby miec wiecej zabawy, a okazalo sie ze moj komnputer zamiast z karty geforce 840m przy wlaczonej grze w wiekszym stopniu koszysta z karty zintegrowanej co powoduje ze gra sie tnie nawet na srednich wymaganiach ! ( sprawdzalem to programem GPU )
Co robiłem : przelecialem wszelkie ustawienia NVIDIA, mam pobrane najnowsze sterowniki, odpalalem gre "z procesorem graficznym NVIDIA", wszystko jest ustawione na jak największą wydajność (bateria itp.), ogólne ustawienia 3D w panalu NVIDIA są ok, gra jest niby zoptymalizowana dla karty GEFORCE, dla pliku wot.exe także jest polecenie korzystania z GEFORCE... niestety nic do nie zmieniło 13

Proszę o profesjonalne porady jestem załamany tym bardziej, że komputer nie był tani 13
Davephl
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
2   31-08-2014, 15:50   
Edytuj ten post      Cytuj     
Cześć,
Czy próbowałeś uruchomić grę w trybie dla starszej wersji Windowsa?
Otwórz "Menedżer zadań" , przejdź do zakładki "Szczegóły" i sprawdż czy wszystkie usługi Nvidia są włączone, jeżeli nie, to prawy klik i włącz. Ewentualnie możesz otworzyć "uruchom" (win key + R), wpisać komendę: services.msc , pojawi się okno usług, poszukaj usług NVIDIA i w zakładce "Stan" sprawdz, czy są oznaczone: "działa", następnie w zakładce "Typ uruchamiania" = automatycznie, jeżeli jest inaczej to zmień ustawienia. Jeżeli wszytkie ustawienia są prawidłowe a usługi włączone i dalej występuje problem, to zalecałbym usunąć zaktualizowane sterowniki Nvidia oraz Intela i zainstalować te, które są podane na stronie producenta komputera.
   
   




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2018 MyBB Group
Biznes-Host