Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Notariusz Katowice





Windows 8.1: Znikajace / nie działające WIFI
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
Ewa Szalacha
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   15-12-2014, 16:55   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam, od niedawna na moim laptopie występuję następujący błąd. Posiadam w bliskiej odległości dwa rutery które nadają sygnał wifi. I mój 8.1 raz widzi te sieci raz nie, czasami wydać tylko jedną siec z t-mobile z której korzystam sporadycznie i nie jest ona mi za bardzo potrzebna. Na 8.0 ten błąd nie występował, za pierwszym razem kiedy zaktualizowałem do 8.1 właśnie dla tego że w ogóle nie widać było sieci wifi (albo łaczyło ale sieć byla `ograniczona`) , musiałem wrócić do 8.0. Po paru miesiącach postanowiłem znowu spróbować podziałać na 8.1 i dopiero po pewnym czasie widzę że znowu przestało działać. Zauważyłem też że jak usunę wszystkie zapamiętanie sieci to dopiero wtedy komputerek pokazuje wszystkie sieci, moje i sąsiadów. Dodam też że na dwóch telefonach i tablecie sygnał i sieć cały czas działają (leżą obok laptopa dla porównania ). Miał ktoś podobny przypadek? Wie ktoś jak to naprawić?;P
pionaj
Ekspert
Offline

Reputacja: 199

 0     0    
2   15-12-2014, 18:40   
Edytuj ten post      Cytuj     
miałem cos podobnego i pomogła mi zmiana ustawień wifi na routerze ..Szerokość kanału: z 20 MHz na 40MHz
Sierek
Użytkownik
Offline

Reputacja: 4

 0     0    
3   16-12-2014, 20:06   
Edytuj ten post      Cytuj     
Miałem kilka razy taki przypadek Zwykle po upgradzie/aktualizacji Windows lubi zamieszać w driverach karty sieciowej lub ich ustawieniach. Pomaga odinstalowanie i zainstalowanie ponowne sterownika WiFi lub jego upgrade na wersję ze strony producenta karty.

Wysłane z 700T1C przez Tapatalk
Pędrak
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
4   06-01-2015, 00:30   
Edytuj ten post      Cytuj     
Mój przypadek był trochę inny...
Stworzyłem na nowym routerze sieć. Wszystkie urządzenia (telewizor, tablet, telefon) łączyły się bez problemu natomiast laptop za "chińskiego boga" nie chciał. Widział sieć, ale nie chciał się z nią połączyć. Z kolei na kablu bez problemu. Kilka dni w necie szukałem rozwiązania aż wreszcie odinstalowałem sterownik karty wi-fi i ponownie zainstalowałem. Okazało się to przysłowiowym "strzałem w dziesiątkę". Komputer śmiga, a ja dumny i blady, że udało się problem rozwiązać po kilku dniach główkowania1




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2018 MyBB Group
Biznes-Host