Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język
Portale internetowe Kissdigital.pl - rozwiązania mobilne Kofeina sklep
Projekt, budowa i promocja - budujemy kompleksowo portale internetowe w oparciu o Drupal. Zaawansowane aplikacje mobilne - bogate portfolio. Dostarczamy czystą kofeinę, z której możesz sam przygotować "energetyka" takiego jak lubisz.




Windows 8: Część aplikacji Metro nie działa wiadomości,pogoda,sport, podróże
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
gwozbi
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   25-07-2013, 15:10   
Edytuj ten post      Cytuj     
witam. mam problem z paroma aplikacjami z metro mianowicie wiadomości bing ,pogoda,finanse,sport oraz podróże mi nie działają ładują się bez końca próbowałem. nie wiem co robić. proszę o pomoc.
Black
Ekspert
Offline

Reputacja: 318

 0     0    
2   25-07-2013, 17:04   
Edytuj ten post      Cytuj     
Instalowałeś ponownie?
gwozbi
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
3   25-07-2013, 18:36   
Edytuj ten post      Cytuj     
tak odinstalowałem wszystko i zainstalowałem jeszcze raz ale nic to nie dało na innych kontach też patrzałem również nie działa nawet użyłem tego narzędzia do rozwiązywania problemów z aplikacjami ale nic nie dało. wyczytałem że te aplikacje ściągają inf. z bing i pewnie z połączenie z bing jest problem ale wyłączyłem antywirusa i zaporę systemową nawet i nadal nic :/
Black
Ekspert
Offline

Reputacja: 318

 0     0    
4   25-07-2013, 18:49   
Edytuj ten post      Cytuj     
System legalny? Nie crackowałeś trialowych wersji aplikacji Modern? Nie przywracałeś systemu z punktu przywracania?
__zbychu
Ekspert
Offline

Reputacja: 167

 0     0    
5   25-07-2013, 18:57   
Edytuj ten post      Cytuj     
W Sklepie otwórz pasek boczny i wybierz Ustawienia. Następnie wybierz pozycję Aktualizacje aplikacji i kliknij Synchronizuj licencje. Możliwe, że to pomoże. Jeśli nie to odinstaluj niedziałające aplikacje, uruchom ponownie komputer, przełącz się na konto lokalne, ponownie uruchom komuputer, przełącz się na konto online i zainstaluj ponownie aplikacje.
gwozbi
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
6   25-07-2013, 18:59   
Edytuj ten post      Cytuj     
system legalny i nie crackowałem wersji metro bo używam te podstawowe a z punktu przywracania nie przywracałem bo nie stworzyłem takiego punktu ;< mój błąd bo czekałam aż wyjdzie wersia 8.1 a w sumie ósemkę mam od lekko ponad miesiąca

(25-07-2013, 18:57)Zbychu napisał(a): W Sklepie otwórz pasek boczny i wybierz Ustawienia. Następnie wybierz pozycję Aktualizacje aplikacji i kliknij Synchronizuj licencje. Możliwe, że to pomoże. Jeśli nie to odinstaluj niedziałające aplikacje, uruchom ponownie komputer, przełącz się na konto lokalne, ponownie uruchom komuputer, przełącz się na konto online i zainstaluj ponownie aplikacje.

zrobiłem jak mówiłeś kapa bo nadal kręci się bez zmian chyba trzeba będzie przeinstalować co mnie martwi bo trzeba będzie wszystko instalować od nowa to co jest zapisane na partycji windowsa
__zbychu
Ekspert
Offline

Reputacja: 167

 0     0    
7   25-07-2013, 19:12   
Edytuj ten post      Cytuj     
A od kiedy masz takie problemy?
gwozbi
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
8   25-07-2013, 19:33   
Edytuj ten post      Cytuj     
hm.. zauważyłem to 3 dni temu ale problem jest chyba dłużej bo to chodzi o laptopa na którym mniej czasu pracuję a jakoś 1.5 tygodnia temu wgrywałem jakiś program do odpalania plików bin i niestety wgrało się jakieś cholerstwo typu rozszerzenie ( ale bardziej wirus) do przeglądarek i nie dało się tego pozbyć mimo dezaktywacji i zmian w ustawieniach w przeglądarkach ciągle wywalało jakąś wyszukiwarkę w końcu znalazłem że da się to usunąć adwcleanerem i faktycznie pomogło. no i reasumując możliwe że od tamtego momentu jest z tym problem, myślę że może adwcleaner mógł coś usunąć 11 bo adwcleaner ingeruje w rejestry. ale myślę nad możliwością usunięcia rejestrów tych paru aplikacji tylko nie wiem które to :/ bo mogą niepotrzebne siedzieć jeszcze po odinstalowaniu aplikacji czasami się tak zdarza. i wtedy przy instalacji na nowo się nie zmieniają na sprawne. Miałem podobną sytuację w PC-cie jak wgrywałem język polski.
gwozbi
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
9   26-07-2013, 12:42   
Edytuj ten post      Cytuj     
Zrobiłem spróbowałem jeszcze raz z utworzeniem nowego konta (okazało się że trzeba było usunąć konto główne) i pomogło ale wyskoczył inny problem mianowicie PANEL STEROWANIA się nie załącza tzn wyskakuje okno panelu sterowania ale po 2 -3 sekundach wyłącza się cały pulpit i po sekundzie się włącza ale okna panelu sterowania nie ma . Macie jakiś pomysł jak tego się pozbyć problemu ?
HardStyl3r_PL
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
10   27-07-2013, 08:52   
Edytuj ten post      Cytuj     
Usunąłeś Konto Administratora, czy Zwykłe?




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa ▪ Apartamenty w Kościelisku ▪ Szkolenia dla farmaceutów ▪ Youboost Łukasz Wudyka

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2017 MyBB Group
Biznes-Host