Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język
Portale internetowe Kissdigital.pl - rozwiązania mobilne Kofeina sklep
Projekt, budowa i promocja - budujemy kompleksowo portale internetowe w oparciu o Drupal. Zaawansowane aplikacje mobilne - bogate portfolio. Dostarczamy czystą kofeinę, z której możesz sam przygotować "energetyka" takiego jak lubisz.




Windows 8: Komputer po zamknięciu podaje napięcia na USB
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten temat
elkomendante
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   27-03-2013   10:46   
            Opcje     
Witam serdecznie,

Nie wiem czy taki temat jaki mam zamiar poruszyć nie był już opisywany, ale nie znalazłem go na forum.
Mianowicie, niedawno przesiadłem się z Windows7 na Windows 8 64 bit i tu pojawił się dziwny problem.

Po zamknięciu systemu, mam podawane napięcie na porty USB, mogę podłączyć cokolwiek i ładować np.. telefon , mp3 itp.
Nie miałem czegoś takiego gdy wyłączałem Windows 7, poza tym mam chłodzenie wodne ANTEC na procesor i jest ono podświetlane, normalnie Win7 po zamknięciu odcinał zasilanie a Win8 zasila mi płytę i podświetlanie działa. Troszkę mnie to drażni.

Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Nie chcę wracać do Win 7 bo ten system nie jest zły, natomiast podawanie cały czas napięcie chyba nie służy mojej płycie głównej.

Proszę o poradę.

pozdrawiam
WyznawcaSlonia
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
2   27-03-2013   11:00   
            Opcje     
Pozwolę się podpiąć pod temat. Dziś też rano zauważyłem, że ładuje mi się telefon przy sklapowanym lapku. Mianowicie zawsze jak miałem 7kę, to otwierałem lekko klapę i wtedy ładowało. W sumie mi to nie przeszkadza.

edit. Nie pomyślałem...podczas klapowania przecież usypiam lapa, a co za tym idzie jest on nadal włączony.
sniff
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 31

 0     0    
3   27-03-2013   11:22   
            Opcje     
Wydaje mi się, że to coś ze sterownikami acpi lub chipset. Ja na lapku mam tak samo jak WyznawcaSlonia jak go uśpię to mam napięcie na USB, natomiast jak go wyłączę to napięcia nie ma.
A jak wyłączysz kompa i wyłączysz listwę to napięcie ginie? A jak włączysz listwę/zasilacz to pojawia się znowu napięcie?
robzad
Użytkownik
Offline

Reputacja: 2

 0     0    
4   27-03-2013   12:42   
            Opcje     
u mnie na uśpionym nie podaje napięcia na usb to nie kwestia systemu lecz chyba biosu
Antyhaker
Redaktor
Offline

Reputacja: 320

 0     0    
5   27-03-2013   13:19   
            Opcje     
Dokładnie to kwestia biosu. Pobawcie się z ustawieniami.
elkomendante
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
6   27-03-2013   19:01   
            Opcje     
Witam Pana experta,

Jeżeli chodzi o bios to co wyłączyć lub włączyć? Ustawień biosu nie zmieniałem podczas instalacji Win8, zostały takie same.
Nie mam pojęcia gdzie leży problem.
Antyhaker
Redaktor
Offline

Reputacja: 320

 0     0    
7   27-03-2013   22:21   
            Opcje     
Ale że w czym masz problem? Bo twój pierwszy post jest trochę niemożliwy. Skoro zamykasz system, to nie ma bata by cokolwiek działało xP Jesteś pewny że zamykasz, a nie usypiasz czy coś?
pionaj
Ekspert
Offline

Reputacja: 198

 0     0    
8   27-03-2013   23:26   
            Opcje     
ja nie widzę problemu mam płytę GA i od początku czy to na XPku czy na win 7 czy na win 8 po wyłączeniu systemu mam napięcie na USB....a ileż to roboty wyłączyć potem listwę 4 ...no bo chyba nie chcesz powiedzieć że jej nie masz?? 30

uwaga do autora..
jak już piszesz o sprzęcie to przynajmniej się pochwal jaka płyta..2
elkomendante
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
9   28-03-2013   09:13   
            Opcje     
SYSTEM na pewno zamykam, nie mam komputera od tygodnia. Piszę o takiej przypadłości ponieważ spotkałem się z tym po raz pierwszy.
Listwę mam, ale nigdy nie wyłączam tak komputera, zawsze podczas ZAMKNIĘCIA systemu , komputer wyłączał wszystko. Teraz zostawia napięcia na :
HUB USB do którego mam podłączone Bluetooth oraz klawiaturę bezprzewodowo
PORT USB 3.0 na płycie, przez co mam zasilanie na panelu zewnętrznym SCYTHE z USB 3.0 i czytnikiem kart
Chłodzenie wodne ANTEC, podświetlanie napisu.

Myślałem że to sterowniki do płyty głównej, ale je zainstalowałem i dalej jest tak samo.

pozdro
sniff
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 31

 0     0    
10   28-03-2013   10:02   
            Opcje     
Może jeszcze spróbuj zrobić update biosu. Wiem, że był problem z niektórymi lapkami , że Win8 nie wykrywał baterii, dopiero trzeba było w menadżerze urządzeń zrobić skan i wtedy ją znajdywał ale po restarcie znowu gubił. Pomagał dopiero update BIOS. Może tu jest przyczyna.




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten temat: 1 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa ▪ Apartamenty w Kościelisku ▪ Szkolenia dla farmaceutów ▪ Youboost Łukasz Wudyka

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Tłumaczenie © 2007-2014 Polski support MyBB
Skrypt forum MyBB, © 2002-2016 MyBB Group
Biznes-Host