Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Tonery i tusze do drukarek





Windows 8: Problem z Internetem!
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
dawidns1
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   15-12-2012, 15:14   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam.
Przedwczoraj wspaniałomyślnie stwierdziłem, że zrobię sobie update z Win7 na Win8. Wszystko działa spoko, tylko ten nieszczęsny internet. Nie mogę się połączyć ani przez kabel, ani przez WiFi. Raz jest napisane, że WiFi jest wyłączone, a jak chce je włączyć to jest błąd, raz normalnie włączone, a gdy chce się połączyć do sieci (o ile jakąś wyszuka), to mam "Ograniczony dostęp".
Próbowałem już przeinstalowywać system, instalować stery do karty sieciowej itp. itd. etc. i po prostu nie mam już pomysłu co mogę zrobić....
Dodam, że mój sprzęt to ASUS K55V, a karta sieciowa to Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter.
Liczę na waszą pomoc!
admin
Administrator
Offline

Reputacja: 266

 0     0    
2   15-12-2012, 15:18   
Edytuj ten post      Cytuj     
Cytat:Raz jest napisane, że WiFi jest wyłączone, a jak chce je włączyć to jest błąd
Możesz dać screena z tym błędem?
dawidns1
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
3   15-12-2012, 15:37   
Edytuj ten post      Cytuj     
Sprawa wygląda tak, napisane jest, że WiFi jest wyłączone, jak daje rozwiązywanie problemów, to sugeruje mi włączenie WiFi, co oczywiście zatwierdzam, po czym po chwili działania WiFi znów się wyłącza, oto screeny krok po kroku:
http://zapodaj.net/ba9d5db3761f1.jpg.html
http://zapodaj.net/4393db4ddcecc.jpg.html
http://zapodaj.net/c7fba75342c43.jpg.html
admin
Administrator
Offline

Reputacja: 266

 0     0    
4   15-12-2012, 15:41   
Edytuj ten post      Cytuj     
A w Ustawieniach PC (tych Modern) w zakładce "Bezprzewodowe" nie masz wyłączonego WiFi?
dawidns1
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
5   15-12-2012, 15:45   
Edytuj ten post      Cytuj     
No pewnie, że jest tam wyłączone. Chodzi o to, że jak już je włączę, to praktycznie od razu samo się wyłącza, jedyne co udało mi się zrobić to załadować jedną stronę internetową i koniec.

Właściwie udało mi się uruchomić WiFi na jakiś czas, kilkukrotnie włączając i wyłączając WiFi, ale działa tylko przez jakiś czas.
Mam jeszcze jedno pytanie, co się stanie jak odinstaluje sterowniki karty graficznej w menedżerze urządzeń? Będę potem mógł zainstalować te, które ściągnąłem z neta?




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2017 MyBB Group
Biznes-Host