Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język
Portale internetowe Kissdigital.pl - rozwiązania mobilne Kofeina sklep
Projekt, budowa i promocja - budujemy kompleksowo portale internetowe w oparciu o Drupal. Zaawansowane aplikacje mobilne - bogate portfolio. Dostarczamy czystą kofeinę, z której możesz sam przygotować "energetyka" takiego jak lubisz.




Windows 8: Problem z Wi-Fi na Acer Aspie E1-571
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten temat
MidnightB
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   09-01-2013   20:57   
Witam.

Niedawno żona zaopatrzyła się w nowego laptopa, tym razem postawiliśmy na Acera z nowym Windowsem i pojawił się mały problem. Używam 2 domu 2 innych laptopów (HP z WinXP i Asus z Win7) i na obu internet działa normalnie. Oprócz tego dwie konsole PS3 na których internet również chodzi bez zarzutu. Niestety, na Acerze coś jest "nie halo". Generalnie problem wygląda tak że zaraz po uruchomieniu internet chodzi normalnie przez paręnaście minut, czasami nawet godzin, jednak później stopniowo zaczyna jakby "tracić rezon"... coraz to częściej nie wczytuje stron. Używany jest na nim Chrome, który zamiast wczytywać strony pokazuje jedynie napis "Wysyłanie żądania..." i tyle. Żadnego komunikatu o błędzie, nic, po prostu nie wczytuje lub nie przeładowuje stron. Zauważyłem też że nawet jak uruchomi się komputer, po czym wygasi go poprzez zamknięcie klapy i potem otworzy z powrotem to ten problem pojawia się od razu. W tym samym czasie kiedy te strony zaczynają szaleć wyłącza się też AQQ, więc wygląda to tak jakby całkowicie tracił sygnał.

Wszystkie urządzenia są podłączone przez Wi-Fi do liveboxa TP. Na pozostałych komputerach i konsolach internet działa bez zarzutu. Sprawdzałem też czy problem występuje kiedy Acer jest jedynym podłączonym w tym momencie urządzeniem i tak, niestety jest to samo. Przeinstalowałem też sterowniki od kart sieciowych - bez efektu.

Czy ktoś ma jakieś pomysły, sugestie, bo ja już nie wiem co jeszcze można zrobić. Obstawiam że to w jakiś sposób wina Windowsa, bo na pozostałych urządzeniach wszystko jest w porządku.
allkoow
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
2   13-01-2013   19:47   
Wydaje mi się, że to wina sterowników. Tylko, że tu pojawia się problem, bo po prostu wielu producentów nie wydało jeszcze specjalnych sterowników pod ósemkę. Ja mam podobny problem. Z tym, że mam router ASMAX (modelu w tej chwili nie pamiętam) i kartę bezprzewodową pod PCI. Przy każdorazowym włączeniu komputera muszę się naczekać naprawdę długo, żeby internet zaczął działać tak, jak powinien. Najpierw w ogóle nie znajduje sieci, później niby się łączy, ale żadna strona nie chce się ładować. Na telefonie wszystko działa jak należy. Wcześniej na win xp też nie było większych problemów. Z tego wnioskuję, że to wina sterowników i trzeba chyba cierpliwie czekać, aż producenci się obudzą...
MidnightB
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
3   18-01-2013   16:02   
Tyle że ten akurat laptop jest oryginalnie sprzedawany z Win8... dochodzi już do takich absurdów że sprzedają komputery z wgranym systemem który nie obsługuje jeszcze sprzętu na tym komputerze?
jenkins
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
4   19-01-2013   12:39   
Też miałem problemy z wi-fi po przesiadce na 8-kę. Niby połączenie z netem było, ale takie, że szkoda gadać. Kombinowałem, czarowałem i w końcu zainstalowałem sterowniki do sieciówki, którą mam w swoim samsungu ze strony wsparcia Lenovo 3 Teraz wszystko śmiga tak jak być powinno.
MidnightB
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
5   19-01-2013   15:45   
Sterowniki przeinstalowywałem już i bez zmian.
Wafeleki69
Użytkownik
Offline

Reputacja: 2

 0     0    
6   23-01-2013   00:24   
Hm.... Jak laptop jest nowy i posiada gwarancje , bym sie nie zastanawiał tylko smarował do serwisu i niech zrobią coś z tym .
Reinstal sterowników nic nie pomaga to wina jak dla mnie leży po stronie producenta .
allkoow
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
7   26-01-2013   19:25   
A sterowniki, które instalujesz są pod ósemkę? Czy może pod Win7? To naprawdę duża różnica. Ja po wymianie karty sieciowej na taką, do której są sterowniki pod 8 w końcu mam normalny dostęp do Internetu 2
MidnightB
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
8   29-01-2013   18:33   
Stery były ściągane przez Windows Update, więc chyba pobrał aktualne...
Windows8
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
9   30-01-2013   23:03   
najlepiej przez strone producetna




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten temat: 1 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa ▪ Apartamenty w Kościelisku ▪ Szkolenia dla farmaceutów ▪ Youboost Łukasz Wudyka

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Tłumaczenie © 2007-2014 Polski support MyBB
Skrypt forum MyBB, © 2002-2016 MyBB Group
Biznes-Host