Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Tonery i tusze do drukarek Notariusz Katowice Adwokat Katowice





Windows 8: Sound Blaster Live! 24bit - nie działa subwoofer
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
Piotrek88
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   10-12-2013, 16:09   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam,
w moim poprzednim poście prosiłem o pomoc z zintegrowaną kartą dźwiękową. Problem udało się rozwiązać, lecz nie byłem z niej zadowolony (styki się wyrobiły i musiałem ruszać kablami żeby działały głośniki/słuchawki). Musiałem jej używać po przesiadce z win xp na 7 ponieważ Creative nie przewidział wsparcia dla mojego starego SB.
Jak się okazało Creative wydał nowe sterowniki na mojego SB pod win 8 i 7. LINK
Sterowniki ładnie się zainstalowały i dźwięk jest, poza jednym wyjątkiem - subwooferem.
Podczas testowania w w panelu kontrolnym wszystkie satelitki i subwoofer wydają z siebie dźwięk - czyli głośniki są sprawne. Jednak podczas słuchania muzyki/oglądania filmów czy na youtubie dźwięk z subwoofera nie wydobywa się. Co dziwniejsze w grach subwoofer działa -_-.
Wiem, że karta jest stara jak świat ale może ktoś się spotkał z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać. W sterownikach na winXP miałem taką opcję jak Bass Management (lub coś podobnego), tutaj takiego czegoś nie mam.

Z góry dzięki za pomoc 1




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2017 MyBB Group
Biznes-Host