Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język



Tonery i tusze do drukarek





Windows 8: Użycie dysku 100%.
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
Devias
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   29-06-2013, 09:25   
Edytuj ten post      Cytuj     
Cześć, mam taki dosyć dziwny problem, w Menedżerze Zadań pisze mi, że używam 100% Dysku w laptopie (przyspiesza wtedy również wentylator), głównie coś takiego się dzieje, gdy pobieram coś, usuwam, nawet gdy oglądam film w full hd to nie ma takiego poboru.

A czasami, suma tych wszystkich wartości wynosi ok. 1-2mb/s a pisze że użycie dysku 100%.
Czym to jest spowodowane ?



W czasie oglądania filmu HD:
resim

W czasie przeglądania wielu kart w Chrome.
resim


A przed chwilą, nawet miałem użycie dysku ok. 10-30%, a jego szybkość była coś ponad 8mb/s i to jest dla mnie dziwne, bo raz oglądam film w hd i jest mało poboru szybkości i użycia, a raz jak siedzę w internecie to jest 1-3mb/s i jest 100%, a kolejnym razem pisze 8mb/s i jest 30%...


Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje za pomoc 1.
amb00
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
2   29-06-2013, 12:10   
Edytuj ten post      Cytuj     
Wyślij zrzut ekranu z HD Tune (zakładka health).
Devias
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
3   29-06-2013, 14:08   
Edytuj ten post      Cytuj     
Wychodzi na to, iż wszystko jest Ok.

Proszę:


resim
resim


Pozdrawiam i bardzo dziękuje 1.
Mlody
Użytkownik
Offline

Reputacja: 1

 0     0    
4   30-06-2013, 19:45   
Edytuj ten post      Cytuj     
Po jakim czasie od uruchomienia zrobiłeś te testy. Ja zauważyłem że od czasu uruchomienia systemu przez około 4 minuty mam takie użycie dysku, potem wszystko się stabilizuje, u mnie 100% użycie dysku zaraz po uruchomieniu jest prawdopodobnie podyktowane tym że działa mi dużo aplikacji w tle, które się synchronizują.
Devias
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
5   01-07-2013, 12:22   
Edytuj ten post      Cytuj     
Różnie, gdyby to było chwilę po uruchomieniu komputera to bym się nie zdziwił, bo to normalne jest, że nagle się wszystko uruchamia, synchronizuje itp, ale skoro to jest również kilka godzin po uruchomieniu, podczas normalnego użytkowania ?.
Marynarz
Ekspert
Offline

Reputacja: 458

 0     0    
6   01-07-2013, 12:40   
Edytuj ten post      Cytuj     
a może to wina dysku ???

znajomy miał dość nietypowy przypadek, po uruchomieniu komputera dysk cały czas pracował... nawet jak się nic nie robiło godzinę, dwie... on cały czas mielił.
Programy diagnostyczne nie wykazywały żadnych nieprawidłowości w pracy dysku, że niby było 100% OK
Ale zrobiłem manewr pt. wymiana dysku na drugi z procedurą klonowania (nie chciało mi się robić instalki a tym samym chciałem sprawdzić czy to nie był problem systemu - Windows Vista).
Po wymianie okazało się że dolegliwość ciągłej pracy ustała 5 - czyli krótkie podsumowanie - uszkodzony dysk w jakimś dziwnym stopniu 5

Więc może i tak jest u Ciebie ?
strz4leczk4
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
7   09-12-2013, 17:56   
Edytuj ten post      Cytuj     
tez mam ten problem i nie wiem o co chodzi ...




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Centrum napraw komputerów Warszawa

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2017 MyBB Group
Biznes-Host