Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:

Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język

poduszka zderzeniowa TMA
Forum policyjne

Alcohol 120% działał a teraz nie można załadować sterownika.
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
dar3k
Użytkownik

Reputacja: 0

1   08-06-2013, 19:45   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam,
Jest to mój pierwszy temat na forum, ponieważ nie mogę doszukać się rozwiązania problemu.

Kupiłem nowy komputer z Windowsem 8, zainstalowałem program Alcohol 120%, wszystko działało, emulacja itd. Niestety po ok tygodniu zauważyłem, że nie mam napędu. Po odpaleniu Alcohol wyrzucił błąd, że nie może załadować sterownika.
Próba odinstalowania go również zakończyła się niepowodzeniem. Odinstalowałem go ręcznie usuwając z rejestru wpisy wg. opisu znalezionego w internecie. Odinstalowałem również SPTD za pomocą programu Defogger, usunąłem również wpis z rejestru dot. SPTD wg opisu http://traxter-online.net/wylaczanie-i-u...rtualnych/ próbowałem zainstalować Alcohola ponownie i przy instalacji sterownika SPTD instalator chce reboot zrobić, po restarcie odpala się instalator i znów chce się resetować i tak w kółko.

Miał ktoś coś podobnego?

PS: Alcohol 2.0.2.4713 z SPTD v1.83
Jeremy
Użytkownik

2   17-07-2013, 19:28   
Pewnie to już nieaktualne ale miałem podobny problem z instalacją tej aplikacji. Pierwszy raz instalacja, potem standardowa procedura reboot i po pojawieniu się pulpitu brak kontynuacji instalacji.

Druga instalacja przebiegła podobnie tylko po ponownym restarcie lekko zbulwersowany, że znowu nic nie idzie kliknąłem PPM na aplikacji i dałem uruchom jako administrator i jakimś cudem instalacja została dokończona :-)
Na chwilę obecną app działa bez zarzutu.
dar3k
Użytkownik

3   18-07-2013, 18:28   
Tyle, że ja go zainstalowałem i przestał działać. A ponowną instalację wykonuje jako admin lecz to i tak nic nie zmienia.
Jeremy
Użytkownik

4   19-07-2013, 12:56   
Generalnie nie dotyczy najnowszej wersji ale obadaj ten wątek.
http://forum.alcohol-soft.com/index.php?...t-install/

Naturalnie daj znać czy coś ruszyło.
dar3k
Użytkownik

5   02-10-2013, 23:52   
Przepraszam, ze dopiero teraz ale przeoczylem Twoj post.
Niestety ta metoda rowniez nie dziala, sptd nadal pokazuje sie jako niezainstalowane i moge je instalowac w kolko. wydaje mi sie ze ktoras aktualizacja od MS go blokuje bo jak przywroce system moge zainstalowac ale jak zainstaluje sie jakas aktualizacja to przestaje dzialac ale nie wiem dlaczego?
Marynarz
Ekspert

Reputacja: 458

6   03-10-2013, 07:04   
Ja bym proponował zmianę na Daemon Tools Lite 2
dar3k
Użytkownik

7   03-10-2013, 15:43   
A co mi da daemon bez sptd? Alcochola odinstalować się udało, problem głównie leży w sterownikach spdt. Nie da się ich zainstalować ponownie pomimo usunięcia wszystkiego z rejestru wg. w/w linków.
Marynarz
Ekspert

Reputacja: 458

8   03-10-2013, 16:44   
a skąd wiesz że daemon nie ma sptd ? instalowałeś ??? chyba raczej nie :/
dar3k
Użytkownik

9   03-10-2013, 16:50   
Instalowałem już 3 wersję alcohola DT lite i DT pro i kazdy wysypywał się na sptd. W DT da się tyko odpalić napęd DT nie da sie odpalić scsi i ide (opartych na sterowniku sptd) a co za tym idzie nie działa emulacja RMPS, co mnie nie urządza bo komputer nie ma napędu a ja potrzebuje korzystać z programu nie podłączając napędu USB.

Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!

Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.

Zaloguj się

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group