Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język





Brak RuntimeBroker.exe, wylęgarnia bugów i cofnięcie aktywacji.
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
annamirecka
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

1   07-02-2016, 19:46   
Edytuj ten post      Cytuj     
Cześć,
na mojego ThinkPada T430s padła istna klątwa - nie działa wiele funkcji systemowych, np. Sklep czy Microsoft Edge - wywala błąd o braku Explorer.exe. Przy próbie uruchomienia Windows Update spotykam się ze skargą na brak niejakiego RuntimeBroker.exe, a na próbę otwarcia ustawień zasilania komputer reaguje chłodną obojętnością.

Jednak najbardziej wkurwiający jest monit o aktywację LEGALNIE ZAKUPIONEGO z laptopem, OEMowego Windowsa. Przestał działać także aktywator do (już nie całkiem legalnego) Offica 2016.



Armageddon zaczął się prawdopodobnie po aktualizacji z Win 7 do Win 10. O co może chodzić?

W razie potrzeby prześlę screeny/logi/co tam potrzebujecie. Pomocy!
Marynarz
Ekspert
Offline

Reputacja: 458

2   07-02-2016, 19:57   
Edytuj ten post      Cytuj     
Hm... miałem w pracy podobny przypadek.

Użyłem w takiej kolejności - adwcleaner, malwarebytes, ccleaner, 360 total security (darmowy AV - jeśli masz jakiś płatny swój zrób na koniec pełne skanowanie).

Do pobierania wyżej wymienionych progsów polecam stronę http://www.bleepingcomputer.com (Sprawdzona, czysta - w przeciwieństwie do "dobrych" programów - powinni ją zamknąć za syf który tam jest w ich instalatorach! )
annamirecka
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

3   07-02-2016, 20:06   
Edytuj ten post      Cytuj     
Mam płatny Advanced System Care Ultimate, który ma większość funkcji wykonywanych przez ww programy. On nie wystarczy?
Marynarz
Ekspert
Offline

Reputacja: 458

4   07-02-2016, 20:16   
Edytuj ten post      Cytuj     
eee... krótko - NIE
Marynarz
Ekspert
Offline

Reputacja: 458

5   09-02-2016, 08:14   
Edytuj ten post      Cytuj     
Pomogło?
annamirecka
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

6   09-02-2016, 17:14   
Edytuj ten post      Cytuj     
Cholera, nie ogarniam tego. Raz wszystko działa (znika nawet monit o aktywację), raz po kilku minutach od włączenia wszystko się pieprzy (jakiś program-psuja w tle?), a czasami od razu wstaje z wadami. Jak na razie wszystko śmiga. Dam znać jak coś się stanie. Dziękuję! 9
annamirecka
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

7   27-02-2016, 15:16   
Edytuj ten post      Cytuj     
Nie wiem czy to przez AdwCleaner, ale komputer chodzi dobrze, zaktualizował się no-i-wogle. Została tylko ta aktywacja, a raczej jej brak. Jest tak od czasu upgrade'u na Win10. Coś z tym zrobić ,miał ktoś tak?
Windows7 fan
Przyjaciel
Offline

Reputacja: 5

8   27-02-2016, 22:23   
Edytuj ten post      Cytuj     
Jeśli masz Windows 10 w wersji 1511 to wejdź ustawienia>aktualizacja i zabezpieczenia>aktywacja i kliknij zmień klucz produktu. Potem tylko podaj klucz w win 7 lub 8.1 (w zależności z jakiego systemu robiłaś upgrade) i aktywuj. Powinno pomóc. 3

Pozdrawiam
annamirecka
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

9   01-03-2016, 20:22   
Edytuj ten post      Cytuj     
Wersja się zgadza, ale Błąd akywacji 0x80070241 13
Andrzej.K
Moderator
Offline

Reputacja: 317

10   01-03-2016, 21:07   
Edytuj ten post      Cytuj     
Ten błąd sugeruje, że klucz nie jest prawidłowy na potrzeby aktywacji... np. próba aktywacji OEM na zbyt wielu komputerach... ale... użycie klucza od W7/8 na W10 nie zawsze się udaje...




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2021 MyBB Group