Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:

Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język

poduszka zderzeniowa TMA
Forum policyjne

Laptop do 2450 zł
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
admin
Administrator

Reputacja: 268

1   06-09-2012, 20:40   
Edytuj ten post     
Witam - nadarzyła mi się okazja kupna laptopa do 2000 zł (Tyle mogę wydać - max 50-100 zł więcej) Oczywiście nowy. Fajnie byłoby jakby był dotykowy, ale z tymi parametrami w tej cenie raczej nie znajdę. Obecny laptop mi wystarcza, ale chciałbym coś mocniejszego (nie koniecznie sprzętowo). Teraz mam Lenovo G570: Intel Core i3, 4GB RAM, 1366x768 15,6", Intel Graphics 3000. Czego poszukuję? Najlepiej żeby był procesor minimum jak w tym (Intel Core i3), najlepiej 8GB RAM, na karcie graficznej mi mało co zależy, więc jaka będzie taka będzie - ma starczyć na proste gierki, i ekran...ten mi nie pasi 1 Chciałbym coś większego - najlepiej ok. 17" i większa rozdzielczość. Czyli ogólnie to więcej RAM i lepsza matryca - oczywiście Intel Core i5 nie pogardzę :E Czekam na odp. 2
KITT
Przyjaciel

Reputacja: 34

2   06-09-2012, 21:26   
Edytuj ten post     
za 2000zł?? i takie wymagania do laptopa... polecam albo:
a) znaleźć esklep który składa lapki na zamówienie, ale laptopy drożej wychodzą od stacjonarnych.
b) kupić laptop z intel i5 i 4gb ramu i dodać we własnym zakresie drugą kość...
c) ulepszyć stary laptop - masz i3 więc może tylko wymienić procek, grafę i dodać ramu?? jak tak to podaj specyfikacje i podamy możliwe złożenie 2

albo pozostaje opcja bez systemu... i wtedy dozbierasz na 7/8 a przez ten czas linux na net itp.. a na programy z windowsa ReactOsa 1

po za tym grafa się przyda - do czego ci służy lapek??
Kacper.K
Zbanowany

Reputacja: 94

3   06-09-2012, 21:28   
Edytuj ten post     
A może ASUS : X54HR-SX018V [LINK]
admin
Administrator

4   06-09-2012, 21:30   
Edytuj ten post     
Tak jak wspominałem nadarzyła mi się okazja (Mam podać tylko model laptopa - pewna osoba mi go kupi), więc modernizacja starego komputer, ani składanie na zamówienie nie wchodzi w grę. Laptop może mieć min. 6GB RAM, minimum Intel Core I3 i minimum 15,6", ale najlepiej z większą rozdzielczością - teraz coś się znajdzie? 1

Ten ASUS jest praktycznie identyczny jak mój obecny laptop, tylko, że z lepszą kartą graficzną, a na niej mi najmniej zależy 1

Mam jednak do wydania 2450 zł i ani grosza więcej1
KITT
Przyjaciel

5   06-09-2012, 21:47   
Edytuj ten post     
Jak gdzieś znajdziesz to polecę, to co sam mam 1
ACER ASPIRE 5755G. Intel i5, karta graficzna NVidii (uwierz mi - przyda się kiedyś 2) 15,6 cala i 4GB ramu... dokupić 2GB i masz 6 1 Na tą chwilę wartość to ok. 1800-2000zł i ram 100-200 zł. Razem 1900-2200zł.
monik
Użytkownik

Reputacja: 0

6   06-09-2012, 23:05   
Edytuj ten post     
Preferujujesz jakąś firmę, czy jakąś skreślasz od razu?!
A może to bez znaczenia ?!
admin
Administrator

7   07-09-2012, 07:26   
Edytuj ten post     
Nie mam jakiś preferowanych firm, ale przepatrzyłem Allegro i moje oczekiwania spełnią tylko 2 laptopy:
Ten i Ten

Patrząc na specyfikację to Toshiba jest dużo lepsza, ale nigdy nie miałem jej - są jakieś problemy z awaryjnością itd.?
KITT
Przyjaciel

8   07-09-2012, 11:50   
Edytuj ten post     
Według mnie zależy na jaki model trafisz - ludzie narzekają na Acera a mam od roku <prawie> i działa 1
Żadnych problemów po za grzaniem się karty graf. NVIDII, ale to wina zakurzenia.

Do toshiby musisz dokupić OS...
Ale brałbym Toshibę 1 - większy dysk, a dyski swoje ostatnimi czasy kosztują sporo...
Po za tym ładniej wygląda 1
admin
Administrator

9   07-09-2012, 15:02   
Edytuj ten post     
Z tego lenovo a i tak Windows 7 bym wywalił :E Acer - mi po połowie roku poszedł dysk i płyta główna (jakimś cudem na raz). Również jestem za Toshibą, ale jak mam mieć problemy jak z Acerem to podziękuje. Ma ktoś lapka z toshiby? Jak opinie?1
KITT
Przyjaciel

10   07-09-2012, 15:29   
Edytuj ten post     
Hmm... w szkole mamy szkolny laptop Toshiba... ale on ma już ze 7-8 lat...
Ale działa, a jak pytałem się kiedyś pana z informatyki to mi polecił Toshibę i Asusy...
Wziąłem Acera i wyszło mi na dobre 1

PS. Jak coś padnie to do serwisu - masz 2 lata gwarancji... wtedy on będzie już złomem... Jak każdy nowy sprzęt...

Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!

Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.

Zaloguj się

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group