Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język





Nie mogę się zalogować do systemu w domenie
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
radekw
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

1   20-11-2015, 16:47   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam,

Mam dziwny problem: gdy próbuję zalogować się kontem domenowym do komputera na chwilę pojawia się napis "Witamy!" i po chwili "Wylogowywanie".

1. Problem dotyczy tylko kont nowo utworzonych po stronie serwera (SBS 2011) lub takich, które nie były używane wcześniej z tym komputerem.
2. Konta domenowe, które korzystały z tego komputera przed upgradem dalej działają
3. Upgrade nastąpił z Windows 8.1 Pro
4. Próbowałem obejść problem przez panel sterowania i dodanie użytkowników. Dodanie użytkownika domenowego przez panel sterowania nie zmieniło sytuacji, ale...
5. Gdy nadaję temu użytkownikowi prawa lokalnego administratora, loguje się, ale system nie uruchamia się poprawnie, np. nie ma dostępu do menu Start, gdy zmieniam uprawnienia ponownie na zwykłego użytkownika, znów nie można się zalogować.

Ktoś się spotkał z tym problemem? Wujek Google pokazuje, że ludzie natrafiali na takie problemy, ale dyskusje się urywały i nigdzie nie było podanego rozwiązania.
Andrzej.K
Moderator
Offline

Reputacja: 317

2   20-11-2015, 22:08   
Edytuj ten post      Cytuj     
U mnie konta domenowe zarówno po upgrade jak i czystej instalacji działają bez zarzutu... spróbuj przenieść komputer gdzieś, gdzie nie działają na niego GPO i spróbuj...




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2020 MyBB Group