Witam jestem studentem i dostałem możliwość instalacji office 365 PRO. Po zalogowaniu się na portal i pobraniu odpowiedniej wersji (64bit, język polski), rozpocząłem instalacje oprogramowania. Cały proces trwał krótko i zakończył się powiadomieniem o pozytywnej treści: Instalacja zakończyła się sukcesem..... . Niestety w tym miejscu kończy się przyjemna część. Przy próbie uruchomienia, któregokolwiek programu (Wrod, Powerpoint itd.) na moim pulpicie pojawia się komunikat: "aplikacja nie została właściwie uruchomiona 0xc0000142". Teraz przedstawię metody, które już próbowałem zastosować.
- reinstalacja oprogramowania
- sprawdzenie zgodności plików systemowych
- usunięcie plików tymczasowych
- zmiana uprawnień wszystkim grupom użytkowników na pełną kontrolę
- użycie funkcji napraw dla pakietu office
- stosowałem program Aio-runtimes
- próbowałem również znaleźć nieprawidłowe pliki .dll za pomocą programu dependency walker, niestety nie znalazł nieprawidłowości
-usuwałem też pliki .dll z folderów windows32 i syswow64 i reinstalowałem je za pomocą bibliotek z strony windowsa
Niestety w tym momencie w grę nie wchodzi reinstalacja systemu.
Jedyną dobrą wiadomością jest to że mogę uruchomić każdą z aplikacji pakietu office jeżeli użyje funkcji uruchom jako Administrator.
Niestety inni użytkownicy nie mogą korzystać z aplikacji bez moje obecności, co jest bardzo uciążliwe.
Jeżeli ktoś wie jak rozwiązać problem bardzo proszę o pomoc.