Pasek boczny
Konto
Konto
Szukaj
Szukaj
Ustawienia
Ustawienia
Szukaj

Szukaj w:



Zaawansowane wyszukiwanie
Ustawienia
Przełącz na wersję mobilną
Motyw
Język





Problem z dźwiękiem
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subskrybuj ten wątek
marw97
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
1   29-12-2014, 19:42   
Edytuj ten post      Cytuj     
Witam.
Od jakiegoś czasu (ok. trzech tygodni) mam problem: odtwarzacze nie odtwarzają dźwięku lub w ogóle nie działają (vlc nie ma dźwięku, WMP nie chce nawet mp3 odtworzyć wywalając komunikat: Program Windows Media Player nie może uzyskać dostępu do pliku. Plik może być w użyciu, nie masz dostępu do komputera, na którym jest przechowywany plik lub ustawienia serwera proxy są niepoprawne.). Z vlc próbowałem porad z internetu, jednak nic to nie dało. Dodam, że w internecie wszystko jest normalnie odtwarzane.
Z góry dziękuję za pomoc
pionaj
Ekspert
Offline

Reputacja: 199

 0     0    
2   29-12-2014, 19:59   
Edytuj ten post      Cytuj     
jak Ci K-lite nie pomoże to już nie wiem ..1
http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Mega-C...18588.html
Andrzej.K
Moderator
Offline

Reputacja: 317

 0     0    
3   29-12-2014, 20:06   
Edytuj ten post      Cytuj     
Nie może uzyskać dostępu do pliku... a to przypadkiem nie jest problem z ACLami lub skrótem, wtedy żaden player nie pomoze
marw97
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
4   29-12-2014, 23:54   
Edytuj ten post      Cytuj     
K-Lite już kiedyś próbowałem, ale to nic nie dało. W Media Player Classic też nie ma dźwięku, ale plik mp3 "odtwarza" (bez dźwięku).
W WMP pliki otwierałem bezpośrednio z folderu, nie z odtwarzacza.
Mam zainstalowany koder LAME (dla programu Audacity), ale on był już wcześniej zainstalowany, przed pojawieniem się problemu.
Dodam, że w Windows Movie Maker filmy są odtwarzane z dźwiękiem, tak samo przez Mozillę.
marw97
Użytkownik
Offline

Reputacja: 0

 0     0    
5   31-12-2014, 00:17   
Edytuj ten post      Cytuj     
Okazało się to łatwiejsze do rozwiązania, niż myślałem. Wchodząc do opcji regulacji głośności na pasku zadań wyskoczyło mi okienko, że rozszerzenie (czy cos w tym stylu) powoduje problem. Przywróciłem domyślne i wszystko już działa (chodziło pewnie o Dolby).
Teraz mam inny problem, nie chce mi wyświetlić hasła grupy domowej, ale to spróbuję jeszcze pokombinować.




Zaloguj się lub zarejestruj, aby odpowiedzieć w temacie.
Dołącz do naszej społeczności!


Zarejestruj się
Posiadasz konto? Kliknij poniżej.


Zaloguj się


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Portal  Kontakt  Pomoc  Facebook 
© CentrumWindows
Polskie tłumaczenie © 2007-2016 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2020 MyBB Group