Na moim pc mam go jako drugi system

Więc:
-Instalator odpalał się około 2 minut
-Jak pisze na stronie, ma być on jak najbardziej podobny do windowsów, by najbardziej ułatwić przejście z windowsa do tego systemu
-Obsługuje tylko FAT - NTFS jest planowany <pisałem z twórcą>
-Startuje naprawdę szybko, szybciej niż windows xp
-W najnowszym buildzie jest obługa WIĘKSZOŚCI myszy i klawiatur pod USB
-U mnie na pentium 4 dobrze działa
Na VirtualBox mi działa bez problemowo
Instrukcja instalacji na VBoxie
Uruchom VirtualBox i utwórz nową maszynę wirtualną. Poniżej są zalecane (na ogół standardowe) ustawienia, których powinieneś użyć:
Wybierz Other/Unknown jako typ systemu operacyjnego.
Przydziel tej VM 128 MB pamięci.
Utwórz nowy obraz twardego dysku. Wybierz dynamicznie rozszerzalny obraz i ustaw rozmiar dysku na 2 GB.
Upewnij się, że stworzony obraz twardego dysku jest wybrany jako dysk pierwszorzędny.
Wejdź do ustawień VM, włącz napęd CD-ROM i wybierz swoją Płytę instalacyjną ReactOS (ReactOS.iso) jako obraz ISO dla napędu.
Przejdź do opcji Ogólnych, kliknij na zakładkę Zaawansowane, i określ następującą kolejność rozruchu:
CD-ROM
Dysk twardy
(inne wyłączone)
Uruchom maszynę wirtualną (zwróć uwagę, że VM przechwytuje mysz, by ją odblokować użyj przycisku Ctrl).
Uruchomi się Instalator ReactOS. Wykonuj jego instrukcje.
Gdy zostaniesz zapytany o boot loader, wybierz Install bootloader on the harddisk (MBR).
Gdy instalacja zostanie zakończona, zostaniesz poproszony o wyjęcie dyskietek i CD z napędów. Po prostu wciśnij Enter by zrestartować VM.
ReactOS wykona rozruch i zapyta w jakim trybie ma się uruchomić. Wybierz standardowy.
Ps. Przetestujcie sobie jako Live CD
http://www.reactos.org/getbuilds/
wersje oznaczone jako LIVECD są uruchamiane z płytki - sprawdziłem, działają
Pobierać tę oznaczoną jako
livecd-56867-rel.7z