Aby eksplorer plików otwierał się w widoku "Ten komputer" Trzeba wejść do panelu sterowania, opcje eksploratora plików i zakładka "Otwórz eksplorator w" i ustawić Ten Komputer
Przy włączaniu laptopa bez przerwy dzień w dzień wywala mi powiadomienie o instalacji aktualizacji o godzinie 00:00, choć gdy sprawdzam aktualizacje w Windows Update, to nic nie znajduje. Stąd moje pytania.
1. Jak zmienić godzinę instalacji aktualizacji?
2. Jak wyłączyć powiadomienia o aktualizacjach?
Właśnie przeszukałem całe Opcje Zaawansowane w Windows Update i za nic nie mogę znaleźć ustawienia godziny. Rozwiązanie znalazło się. Wystarczyło wyłączyć powiadomienia z aplikacji Settings w ustawieniach Powiadomień.
EDIT: Choć powiadomienia zniknęły, to nadal wywala mi na pół ekranu taki oto komunikat, który zaczyna być już irytujący:
Co do tego mielenia procesora, o którym pisałem wcześniej - chyba się już system ułożył, bo zużycie jak i wydajność w normie. Powiedziałbym, że nawet lepsza niż na poprzednim buildzie.
Pasek start? W sensie menu start czy pasek zadań? xD
(26-01-2015, 19:27)Surface fan napisał(a): Właśnie przeszukałem całe Opcje Zaawansowane w Windows Update i za nic nie mogę znaleźć ustawienia godziny. Rozwiązanie znalazło się. Wystarczyło wyłączyć powiadomienia z aplikacji Settings w ustawieniach Powiadomień.
EDIT: Choć powiadomienia zniknęły, to nadal wywala mi na pół ekranu taki oto komunikat, który zaczyna być już irytujący:
Wejdź w panel sterowania, wyszukaj "konserwację" i zmień godzinę. Poza tym, nie możesz go po prostu zrestartować?
Jeśli nie robiłeś, to po prostu zrób. Mi też nie pisało nic, a jednak przy restarcie coś zainstalowało. Nie twierdzę, że musi być to taka sama sytuacja, no ale u mnie się sprawdziło.