Dodam jeszcze, że poszukałem trochę i po pierwsze, odniesienia "w lutym" ze strony Gaba odnosiły się do W10 for phones. Nie znalazłem nigdzie wzmianki, która świadczyłaby o tym, że na 100% w lutym pojawi się coś na PC (
@mati150_92 skąd wziąłeś tamto info?), tym bardziej, że w weekend - bo w weekend to nie ma szans z przyczyn wolnego (gdzie masz takie info? nawet WZor nie pisze o tym). Nie zapominam również o kwestii "1X/mo", która również w głównej mieże odnosi się do wydań na telefony.
Dalej, Gab wspominał jedynie, że okres między 9926 a nowym TP z fbl_impressive będzie krótszy niż 9879 - 9926. Można tutaj rówież znaleźć podobieństwo, mianowicie przy poprzednim jak i aktualnym przejściu pojawił się "wyciek", który oczywiście jest monitorowany i wszystkie ewentualnie nieprawidłowości są raportowane dalej.
Dodatkowo jedyny artykuł w sieci o next build jest z tytułem "Microsoft zapowiedział (...) nie (...)" czyli, że w lutym już nic nie ujrzymy (źródło nawet PL,
TUTAJ).
Ponadto Gab, jako osoba, która jeździ (w sumie lata) po partnerach, jest osobą reprezentacyjną firmę czyli wysoko postawioną. Można więc wnioskować, że to on jest szefem szefów tych "osób odpowiedzialnych"..
Reasumując, czekamy : )
Obecnie mógłby to nadal zrobić zdalnie, jednak post ten ma na celu jedynie wyrównanie tematu nowej kompilacji i kwestii źródeł newsów, których w sumie nie widać (przynajmniej ja).